Annons

Annons

Annons

Brakseger för Annie Lööf

Annie Lööf tog en överväldigande seger i medlemsomröstningen till riksdagen i sitt gamla hemlän, Jönköpings län.Annie Lööf, tog en storseger när Centerpartiet hade sin medlemsomröstning till riksdagen.

Centerpartiet i Jönköpings län har nu avslutat sin interna medlemsomröstning inför riksdagsvalet 2018. Det var 40,2 % av medlemmarna som röstade vilket är en kraftig ökning mot förra valet då 32,4 % röstade.

Annons

Annons

Annie Lööf kandiderar på nytt till riksdagen i sitt gamla hemlän där hon också blev invald förra valet. Hon tog en överväldigande seger och fick nästan dubbelt så mycket röster som tvåan.

Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Jönköpings kommun, som stod på tredje plats på riksdagsvalsedeln förra valet, tog andra platsen med knapp marginal.

Helena Jonsson, Tranås som tidigare varit riksordförande för LRF och nu kandiderar för första gången blev trea och därefter följde Göran Lindell, Vetlanda.

Medlemsomröstningen är rådgivande och en nomineringskommitté jobbar just nu för att lägga ett förslag till riksdagsvalsedel som beslutas på en nomineringsstämma den 1 december I Jönköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan