Annons

Annons

Annons

E-Sport

Nu intas Dreamhack av seniorerna

Företaget Lenovo har startat ett e-sportlag med svenska seniorer. Laget kommer att tävla mot två andra lag i datorspelet Counter Strike under e-sportsmässan Dreamhack 2017 i Jönköping. Lenovo vill genom denna satsning lyfta att gaming är för alla, oavsett ålder.

– Sedan vi lanserade vår gamingserie Lenovo Legion har vi sett ett enormt intresse från gamers på alla nivåer, säger Martin Sterner, nordisk chef för konsumentprodukter på Lenovos PC-avdelning, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Vi ser även att det finns gamers i alla åldrar och att det finns ett ökat engagemang bland seniorer. Där vill vi givetvis vara med och hjälpa till och få dem att bli en del av vårt gamingcommunity. Gaming är ju trots allt för alla oavsett ålder.

Coachas av veteran

E-sportlaget med seniorer går under lagnamnet Silver Snipers och kommer att coachas av Counter Strike-veteranen Tommy Ingemarsson, även känd som Potti. Tommy grundade laget Ninjas in Pyjamas och är tidigare världsmästare i Counter Strike. Idag coachar han andra att bli professionella e-sportare och kommer att följa Silver Snipers hela vägen till Dreamhack 2017.

– Det är oerhört kul att få coacha Silver Snipers i Counter Strike, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson. Det skiljer sig från mina andra coachinguppdrag och det ska bli spännande att coacha personer som aldrig spelat förut och följa deras resa fram till Dreamhack där de ska utmana eliten.

"Helt ny värld öppnat upp sig"

Tommy kommer bland annat att coacha Silver Snipers under ett boot camp på gamingcentret Inferno Online. Seniorerna har även haft tid att öva och spela Counter Strike på egen hand.

– Det är som att en helt ny värld öppnat upp sig, säger Wanja Godänge, lagmedlem i Silver Snipers. Jag har aldrig spelat Counter Strike tidigare men jag känner redan att jag är helt fast och är så glad att Tommy engagerar sig och visar oss gamlingar hur vi gör slarvsylta av fienden.

Annons

Silver Snipers kommer att mot två andra lag ställa upp i en Counter Strike-tävling arrangerad av Lenovo under Dreamhack. Vem som helst har möjlighet att anmäla sitt e-sportlag för att tävla mot Silver Snipers på deras kampanjhemsida.

Dreamhack arrangeras i Jönköping mellan 1-4 december.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan