Annons

Annons

Annons

Premiär i Jönköping: ”Det ska kännas tabu”

Text

Den 25 november är det fem år sedan black metal-bandet Nazghor från Uppsala bildades. Detta firar de med en spelning på Sofiehof Underjord i Jönköping.Nazghor har släppt sex skivor, varav den senaste släpptes 13 oktober. Bandet åker runt och spelar runt om i landet och förra året var de även i Polen och Tyskland. Det blir första gången de gör en spelning i Jönköping.

Annons

Annons

– Vår genre är mörk musik, både musikaliskt och textmässigt. Vi vill att det ska kännas tabu och påfrestande och vi går emot religion. Vår senaste skiva fick bra support från alla möjliga tidningar, berättar Nekhrid, sångaren i bandet.

Liten genre

Han beskriver målgruppen som en grupp som ”förtjänar att lyssna på musiken” och som har samma mentalitet och filosofi som dem själva.

– Målet är att vi ska bli så pass stora som vår genre tillåter. Genren är inte så stor och ett stort band i denna genre är kanske att jämföra med en mindre popartist. Men jag hoppas att vi ska nå ut till olika festivaler, berättar Nekhrid.

I samband med spelningen på Sofiehof Underjord den 25 november, som klubb Dissonans står bakom, uppträder även Rimfrost och Wormwood.

Från vänster: Angst (gitarr), Armageddor (gitarr), Nekhrid (sång), Cosmarul (trummor), Crowlech (bas).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan