Annons

Annons

Annons

Välkända namn toppar centerlista

Medlemmarna i Centerpartiet i Jönköpings kommun har klubbat sin valsedel inför 2018. Ann-Marie Nilsson och Anders Samuelsson toppar som väntat listan. Men en ny kvinna kliver in på tredjeplatsen.

Centerpartiet i Jönköpings kommun har på Tillandzgården i Rogberga klubbat sin lista inför valet 2018 och man gick på nomineringskommitténs förslag till valsedel.

Ann-Marie Nilsson hamnade inte helt oväntat på en förstaplats och på andra plats kommer Anders Samuelsson. Lena Sumedrea är ny kvinna i toppen på listan då hon går in på en tredjeplacering. Lena Sumedrea har arbetat politiskt i fem år och brinner för arbetsmarknads- och integrationsfrågor.

Annons

Annons

”Oerhört glad”

Axel Lindqvist från CUF, 20-årig snickare från Ölmstad, ligger på plats fyra. Han tycker att miljö och säkerhet är viktigt och vill driva dessa frågor i kommunen.

– Jag är oerhört glad att ha fått medlemmarnas förtroende att stå på fjärde plats inför valet. Det ska bli otroligt roligt att tillsammans med Centerpartiet jobba för en mer hållbar kommun, säger han i ett pressmeddelande.

70-åriga Ingegerd Hugosson från Taberg har fått en femteplats på listan. Hon är en av partiets seniorer och sitter för närvarande i äldrenämnden.

– Jag brinner verkligen för äldrefrågor, men även sociala frågor ligger mig varmt om hjärtat, säger Ingegerd Hugosson i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan