Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Han tar över som polischef

Nu är det klart vem som blir polisområdeschef i Jönköping efter Johan Norrman. Det blir ett känt namn inom polisen – Lennart Leijon.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda polisområdet, säger han.

På fredagen meddelades det att Lennart Leijon blir ordinarie polisområdeschef för polisområde Jönköping i polisregion Öst.

Leijon har varit tillförordnad chef efter att Johan Norrman lämnade polismyndigheten för ett nytt uppdrag hos Kustbevakningen. Innan dess var han kanslichef för polisområde Jönköping från att den nya myndigheten bildades 2015.

Annons

Annons

– Jag är stolt över förtroendet att få leda polisområdet, och hoppas kunna motsvara de förväntningar som detta innebär. Eftersom jag har varit involverad i ledningen av polisområdet de senaste åren har jag god inblick i vilka utmaningar vi står inför. Jag är trygg med den kompetens jag vet finns i organisationen och att jag känner verksamheten, säger Lennart Leijon i en kommentar på polisens webbplats.

”Tillföra mycket positivt”

Leijon har ett förflutet som biträdande operativ chef i den tidigare myndigheten i Jönköpings län och hade innan dess flera chefsuppdrag i Västra Götaland.

– Jag är glad över att Lennart nu kliver in i polisområdesuppdraget fullt ut. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra mycket positivt i både regionens och polisområdets verksamhet, säger Ulrika Herbst, regionpolischef i region Öst.

Lennart Leijon har redan tillträtt sin nya tjänst.

Fotnot: I polisområde Jönköping ingår lokalpolisområdena södra Vätterbygden, Höglandet och Värnamo.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy