Annons

Annons

SDHL 2017/18

Lugnande besked för HV-backen

Annons

På söndagseftermiddagen spelade HV71 på bortaplan mot SDE i SDHL. HV vann med 2-1 i en match som fick avbrytas i den andra perioden när Selma Aho tappade balansen och åkte rakt in i sargen med huvudet före. Ambulans fick kallas in på isen och Aho fördes till sjukhus.

Det var efter drygt 16 minuter i den andra perioden som HV-backen Selma Aho tappade balansen efter en närkamp i offensiv zon. Aho åkte rakt in i sargen med huvudet före, och matchen fick avbrytas på grund av skadeuppehållet.

- Det var en matchsituation och inte något fult inblandat. Det var kamp ut mot sargen och så fick hon ett typ av felskär och dök rakt in i sargen, säger HV:s tränare Ulf Johansson till Jnytt.

Aho tappade inte medvetandet, men klagade på nacksmärtor. Ambulans kallades in på isen, vilket föranledde speluppehållet.

Fick följa med hem

- Hon hade känsel i ben och allt, men ont i nacken. Sen blir det dramatiskt med ambulans på isen. Men det kändes positivt när de åkte iväg och förhoppningsvis har det gått bra. Men det blir en situation av det, oavsett vilken idrott det handlar om med denna typen av saker, säger Johansson och berättar att laget ska åka till sjukhuset och förmodligen kan backen åka med truppen till Jönköping.

Annons

Unsder måndagsmorgonen kommer lugnande besked från HV71. Peter Ekelund, general manager i klubben säger:

Annons

- Selma fick lämna sjukhuset och följa med laget hem till Jönköping. Efter omständigheterna så mår hon bra. Hon är givetvis omskakad efter smällen men hon kommer inte att få några men. Istället blir det vila för hennes del ett tag.

- Läkare på sjukhuset undersökte henne noga och hade dom hittat något fel hade hon förmodligen inte fått följa med hem. Nu verkar hon som tur är inte fått några skador, men hon är stel och har ont vilket är förståligt.

"Tjejerna tar tag i det på ett väldigt bra sätt"

Skadan gjorde att gästerna fick avsluta matchen med fyra backar. Detta eftersom Sabrina Zollinger inte kom till spel. Isen spolades om, och andra perioden spelades klart innan den tredje inleddes direkt efter. Det blev inga mål i den tredje perioden, utan ställningen 1-2 stod sig matchen ut och HV71 kunde bärga tre poäng.

- Vi tog tre poäng, vi var inte här för att ta tre fina poäng. Det var jämnt, och de här lagen är inte dåliga. De tog ledningen, men vi arbetar oss in i det, säger Johansson vars lag låg under mot nästjumbon efter den första perioden.

- Inför den andra sa vi att nu är det nog. Tjejerna tog tag i det på ett väldigt bra sätt och vi gjorde rätt saker och vände på matchen.

Annons

Målskyttar för HV71 var Linnea Johansson och Michelle Claesson.

Selma Aho skadade sig i matchen mot SDE.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy