Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klädjätte storsatsar i Jönköping city

Annons

På torsdagen stod det klart att butiksjätten H&M flyttar in i Sesamhuset på Östra Storgatan i Jönköping. Detta för att göra plats för sitt nya koncept.

- Det blir en nytändning för Östra Storgatan samt en ökad tillströmning till citykärnan, säger Tommy Fritz på Tosito AB.

H&M och H&M Home flyttar in i Sesamhuset, och lämnar därmed sina nuvarande lokaler i Åhlénsfastigheten. På 3000 kvadratmeter ska klädjätten in på andra våningen medan H&M Home flyttar in på entréplanet, det skriver Tosito i ett pressmeddelande.

- Det är alltid mycket arbete bakom, och ett pussel som ska läggas och bitar falla på plats. För oss känns det bra att efter många års arbete med en stabil och storsatsande aktör gör den här satsningen, säger Tommy Fritz, VD på Tosito till Jnytt, och fortsätter:

Annons

Annons

- H&M Home är efterfrågat i Jönköping och jag tycker detta är en tydlig markering. När stora äktörer gör en analys och väljer att satsa i City och med Home blir det en nysatsning.

Öppnar nästa höst

H&M Home finns på ett 30-tal ställen i landet och är ett inredningskoncept där kläder och inredning säljs i samma lokaler. Det pågår totala ombyggnader, och tanken är att det nya konceptet öppnar nästa höst.

- Jag är både stolt och glad! Att H&M väljer att storsatsa i stadskärnan visar hur mycket de tror på Jönköping city. Stadskärnans roll blir viktigare och viktigare. Jönköpings stadskärna utvecklas på ett positivt sätt med flera nya etableringar och omlokaliseringar. Tillsammans skapar vi Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek, säger Jesper Steén, VD för Jönköping City.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy