Annons

Annons

Annons

Pallplatser för Hallbys talanger

Första deltävlingarna i Scandic cup har avgjorts i helgen med en sprinttävling och en distanstävling, båda i klassisk stil.

Eric Rosjö.

Smålänningarna har visat att kylan är inget som hindrar deras framfart i spåren. Kylan tog ett stadigt grepp om Boden när termometern visade nästan -20 grader under tävlingsdagarna, men när det var dags för start balanserade termometern på -17 grader, som är gränsen för att kunna genomföra tävlingar.

Annons

Annons

I damklassen 17-18 vann Moa Hansson, Landsbro IF, sprinttävlingen och kom trea på distanstävlingen medans Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, vann distanstävlingen i samma klass som Moa Hansson.

På herrsidan var Eric Rosjö, IF Hallby SOK, Adam Persson, IF Hallby SOK, och Leo Johansson, Skillingaryds FK, förhandsfavoriter. På sprinttävlingen överraskade distansåkarna Eric Rosjö och Leo Johansson i H19-20 med en tredje respektive fjärde plats. Adam Persson kom till final, men slutade där som sjätte man i samma klass som Eric och Leo.

Pallplaceringar blev det i distansen för både Leo Johansson och Eric Rosjö med en andra plats respektive tredje plats. Båda slagna av norrmannen Anton Elveseths med 8,1 sekunder respektive 10 sekunder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan