Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Nytt tourkort för golftalangen

Cajsa Persson får spela vidare på Europatouren efter att ha slutat på delad nionde plats i kvalet som spelades i Marocko.

Annons

Cajsa Persson slutade på en delad nionde plats i Europatourkvalet i Marocko. Därmed blir det fortsatt spel på Europatouren för golftjejen från Jönköping.

På onsdagen spelades den femte och avslutande rundan på damernas kval till Europatouren i golf i Marrakech i Marocko.

Cajsa Persson låg på en delad åttonde plats inför det sista varvet och hade ett bra utgångsläge eftersom de 25 bästa får ett tourkort till 2018 års säsong.

24-åringen, som representerar Jönköpings Golfklubb, gick runt på 70 slag, två under banans par, vilket betydde att hon tappade en placering och slutade på delad nionde plats.

Annons

Annons

De fem bästa i kvalet får fullvärdiga tourkort, men även plats 6 till 25 ger spelrättigheter till de flesta tävlingarna på touren. Persson var bara ett slag från att nå ett fullvärdigt kort, så det var små marginaler med i bilden.

Tre spelare i topp

Cajsa Persson debuterade på Europatouren i år och kombinerade det med spel på Swedish Golf Tour. Hon klarade cuten i 15 av 19 tävlingar och slutade på topp tio vid sex tillfällen. Årets bästa resultat är en andraplats i Ladies Norweigan Open.

Persson delade niondeplatsen med fem andra spelare. En av dem är 16-åriga amatören Julia Engström, som avslutade kvalet starkt.

Tre spelare var i topp i resultatlistan – amerikanskan Casey Danielson, spanjorskan Carmen Alonso och fransyskan Manon Molle, som alla slutade på 14 slag under par.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy