Annons

Annons

Annons

Pizzor skänks till fattiga familjer

Text

Restaurang Pizzeria Santorin i Hovslätt ville göra något fint för de fattiga familjerna nu i juletider. Därför kommer de att via Frälsningsarmén baka pizzor och skänka dem till särskilt drabbade familjer.

Riad Josef tog initiativet till att skänka mat till de fattiga efter att ha hört om Frälsningsarméns insamlingar till fattiga på radion.

– Jag har själv barn och det känns bra att göra något för andra familjer som har det mindre bra. Det gör ont i mig att veta att det finns andra som har det mindre bra ställt. Jag hoppas också kunna uppmuntra andra restauranger och matbutiker att göra något liknande, säger Riad Josef.

Annons

Annons

Det är första gången pizzerian skänker mat till de fattiga. Hur många pizzor som planeras att skänkas bort och om de behöver ta in extrapersonal blir en senare fråga att diskutera.

Stor givmildhet

Theres Frisk, kårledare på Frälsningsarmén i Södra Vätterbygden, tycker att det är ett fint initiativ att skänka mat till de fattiga.

– Överlag ser vi en stor givmildhet från allmänheten och företag som vill hjälpa dem som har det svårt och som är ensamma över jul eller står utanför samhället. När vi hörde om det här initiativet föll det sig lämpligt att styra det till onsdag då vi har en familjemiddag inplanerad, berättar Theres Frisk.

Till middagen kommer familjer och deras barn och de kommer från olika delar av samhället. Det är under middagen som de kommer att ta emot den skänkta maten. Det blir även pyssel och en andakt.

Theres Frisk är väldigt tacksam för hjälpen som Riad Josef från Santorin ger Frälsningsarmén.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan