Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Hemmaåkare siktar på SM-medaljer

14-18 februari avgörs junior-SM i längdskidor uppe vid Hallbystugan i Jönköping. Eric Rosjö har Hallby SOK som moderklubb och siktar på medaljer, något även Leo Johansson från Skillingaryd gör.

- Det blir framförallt kul att tävla inför hemmapubliken, säger Rosjö till Jnytt.

Att som längdskidåkare från södra Sverige få tävla på hemmaplan i SM hör inte till vanligheterna. I februari är det precis vad Eric Rosjö får göra.

- Det ska bli väldigt roligt. Jag har inte tävlat här hemma på ett bra tag och det kommer bli väldigt kul, säger han till Jnytt.

Annons

Annons

Han är tydlig med att han är med på SM för att ta medalj. Han är regerande svensk juniormästare över 20 kilometer, och det är på de längre distanserna han har sin styrka. Det har även Leo Johansson från Skillingaryd, som har åkt många varv på banorna vid Hallbystugan. Johansson har också en tydlig målbild.

- Målet är att ta medaljer, säger han och berättar hur siktet är inställd på JVM senare i vinter.

- Det är ett mål, sen är det tufft att komma dit men jag hoppas jag har bra chanser. Det har gått bra nu, och hoppas det gör det efter nyår också.

Pluggar utomsocknes

Johansson pluggar på Torsby skidgymnasium, Eric Rosjö gör det i Mora. Hallbyiten påstår sig ha en vinnarskalle som utmärker sig, han är bra på att ta ut sig. Han tycker själv han behärskar både skate och klassisk stil, men är något bättre i skate.

- Jag är i ett utvecklingsstadie och tar nya kliv varje säsong som går. Det hoppas jag kunna göra länge, säger han om sin egen status i skidkarriären. Och han är imponerad över hur anläggningen vid Hallbystugan har förändrats.

- Ja, de nya banorna ser väldigt bra ut. Sen gäller det bara att vi får till snön inför tävlingarna.

Leo Johansson och Eric Rosjö ser fram emot SM-tävlingarna i Jönköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan