Annons

Annons

Annons

SHL 2017/18

Fjärde raka för HV71 efter rejäl nervpärs

Text: 

HV71 besegrade Växjö Lakers med 3–2. Detta efter att Mattias Tedenby avgjort i slutskedet. Övriga målskyttar var Lawrence Pilut och Oscar Sundh.

HV71:s Oscar Sundh jublar efter 2-2 målet under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan HV71 och Växjö Lakers HC i Kinnarps Arena.

HV71 vann skotten med klara 10–1 i den första perioden. Hemmalaget HV var klart vassare än gästande Växjö, till viss del förklarades också det tydliga övertaget i skottstatistiken med att Lakers drog på sig tre utvisningar i den första rundan.

Annons

Annons

Men 0–0 stod sig perioden ut, trots att HV bland annat hade en puck som balanserade på mållinjen.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra hockey. Vi är snabbare och starkare än dem, sa backen Lawrence Pilut i pausintervjun i arenan.

Svängigt i andra

Den andra perioden inleddes med att HV skapade en vass chans, men Victor Andrén som vaktade Växjös kasse stod åter för en bra räddning.

Kort därpå, mitt i HV-pressen fick Andrew Calof pucken och tog sig in i HV:s zon. Calof avslutade som det anstår en skyttekung och 1–0 till Växjö var ett faktum.

Men det slutade inte där för HV71, före detta HV-talangen Pontus Netterberg ökade på till 2–0 innan det att HV tog sig tillbaka i matchen.

Det var i slutet av perioden som HV fick powerplay, hemmalaget spelade bra och pucken hamnade hos Lawrence Pilut som pricksköt in pucken i krysset bakom en chanslös Andrén. Det var Piluts femte mål för säsongen. Därmed har HV:s back slagit nytt målrekord i grundseriesammanhang.

När det återstod drygt en minut av perioden fick Oscar Sundh pucken av Robin Figren, ensam med Andrén kunde Sundh avsluta mellan benen på målvakten.

– Vi kanske inte spelar riktigt lika bra som i första perioden, sa Sundh i pausintervjun i hallen.

– Vi hanterar det bra och studsar tillbaka, sa han vidare om att HV hamnade i underläge men kom ikapp.

Annons

I den tredje perioden fortsatte matchen i samma höga fart som i de två första.

HV klarade av två raka box play, och med knappt nio minuter kvar att spela fick HV chansen att spela fem mot tre i 1.22, men närmare än Dylan Reeses stolpe-stolpe kom inte HV71. Då.

För med 3.30 kvar ungefär fick Mattias Tedenby pucken och satte den i mål snyggt bakom Victor Andrén.

Tedenbys mål blev också avgörande och HV71 tog fjärde raka segern.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan