Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Laget som ska styra KD lokalt

Andreas Sturesson, Cecilia Attefall och Margaretha Strömberg. De tre står högst upp på den kristdemokratiska nomineringskommitténs lista till kommunfullmäktige vid valet 2018.

Samtidigt tackar Simon Rundqvist för sig.

Andreas Sturesson, Cecilia Attefall och Margaretha Strömberg toppar Kristdemokraternas lista.

Att Sturesson står överst på listan är ingen överraskning, han vann provvalet tidigare i höstas och är ohotad som KDs starkaste kort i kommunpolitiken. Bakom sig har han två kvinnor. Cecilia Attefall som idag inte sitter i kommunfullmäktige men är ordförande i äldrenämnden och Margareta Strömberg är gruppledare i KD tillsammans med Simon Rundqvist.

Annons

Annons

-Det är med stolthet vi presenterar vår laguppställning till kommunfullmäktigevalet 2018, säger nomineringskommitténs ordförande Simon Rundqvist (KD) i ett pressmeddelande.

- Här finns både nykomlingar och erfarenhet, blandade åldrar, skiftande bakgrund och olika kunskapsområden. En lista fylld med kompetens, som väl reflekterar kommunens invånare.

Just Simon Rundqvist saknas på KD:s lista. Anledningen är att han tar en paus från kommunpolitiken.

– Jag har ju mitt civila jobb som barnläkare och sitter med i ledningen för barnkliniken. Samtidigt har jag tre barn som kommer upp i tonåren och jag vill ta vara på de åren, säger Simon Rundqvist till JP.se, han tillägger att han får se vad som händer inför valet 2022.

Partiet har beslutat sig för att ha en lista. Partiet har idag 10 mandat i Kommunfullmäktige. På elfte plats på listan återfinns socialnämndens ordförande Ola Nilsson som alltså inte får en plats i fullmäktige om partiet får samma antal mandat efter nästa års val.

Nomineringskommitténs förslag lämnas nu till partiets nomineringsstämma som den 13/1 ska anta den slutgiltiga listan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan