Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Härlig skidhelg för Hallby skidor

Den gångna helgen avgjordes Scandic cup i Östersund och Hallbys SOK kom hem med fina framgångar.

Eric Rosjö och Jonathan Norder

Trettondagshelgen inleddes med JVM-tester i Östersund. I herrklassen 19-20 åkte Leo Johansson, Skillingaryds FK in på en tredjeplats slagen av Jacob Nystedt, Hudiksvalls IK och Gustaf Berglund, IFK Mora. Hallby hade en tyngre dag då skidorna inte gled lika lät som konkurrenternas, men andraårsjunioren Jonathan Norder åkte in på en sjunde plats tätt följd av Eric Rosjö som för dagen blev åttonde man.

Annons

Annons

Under lördagen när 10 km klassisk stod på programmet så visade smålänningarna igen att de är på topp. Vann gjorde Leo Johansson, före Jacob Nystedt och Eric Rosjö. Jonathan Norder tävlande för Hallby I H17-18 klassen visade att han är att räkna med kommande säsong, när han tog sin första pallplacering, tredje plats i Scandic Cup. De Småländska tjejerna är inte sämre än killarna. På 5 km klassisk stil i D17-18 vann Hanna Abrahamsson Eksjö SOK före Moa Hansson Landsbro IF.

På söndagens varnades det för storm i Östersund. Tåg var inställda och prologerna i sprinttävlingarna fick tidigareläggas. Även om väderförhållande inte var de bästa så tog Moa Hansson hem segern och Hanna Abrahamsson en tredje plats i D17-18. I H19-20 gick Eric Rosjö till final och blev femma.

Mora Pinglan

Samtidigt som Scandic Cup avgjordes i Östersund hade Hallby skidor ett ungdomsgäng som tävlade mot Svenska ungdomseliten i Mora – Mora Pinglan!

I klassen H16 körde Alexander Jonsson i mål som 11:a, Simon Nilsson 15:e och Benjamin Claesson omkring 30:e plats. I H14 jagade Anton Grahn placeringar och blev åtta. Axel Wernersson H13 blev 10:a och i D11 åkte Matilda Grahn i mål som 10:a och Märta Wernersson som 18:e tjej.

Axa Skimarathon

Axa Skimarathon, 42 km avgjordes i Orsa Grönklitt där Hallbys senior Oscar Claesson åkte i mål som 33:e man.

Volkswagen Cup och Skandinaviska cupen

Hallbys andra senior Johannes Eklöf har tävlat i Skandinaviska cupen i Piteå och blev 15:e svensk under söndagen i 15km fristil.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan