Annons

Annons

Annons

Annons

HV-stjärnorna ratas i OS-truppen

Text: 

Nej, ingen HV71-spelare kom med i Tre Kronors trupp till OS i Pyeongchang.

Flera hockeyexperter ville se HV71-backen Lawrence Pilut i Tre Kronors trupp till OS-turneringen i Pyeongchang. Men Pilut fanns inte med i truppen som förbundskapten Rikard Grönborg presenterade.

Se truppen i sin helhet!

Att NHL inte släpper sina spelare till den här OS-turneringen har öppnat upp för många spelare i de europeiska ligorna som inte hade fått chansen annars.

Annons

Annons

Flera hockeyexperter, bland andra Sanny Lindström på TV4 och C More, ville se Lawrence Pilut i den svenska OS-truppen. Pilut har enligt många fått sitt stora genombrott den här säsongen. 22-åringen har svarat för sex mål och 21 målgivande passningar på 36 SHL-matcher, och med det toppar han HV71:s poängliga.

Men det räckte inte för en OS-plats.

Börjar mot Norge

När förbundskapten Rikard Grönborg presenterade den preliminära svenska OS-truppen på tisdagen fanns Pilut inte med bland de åtta backar som togs ut. Däremot fick Frölundas stortalang Rasmus Dahlin en plats i truppen.

Tre Kronor möter Norge i sin öppningsmatch i OS torsdag 15 februari, och därefter väntar ytterligare två gruppspelsmatcher mot Tyskland och Finland.

Ytterligare två forwards ska in i truppen innan den är komplett. Hela truppen samlas 5 februari och en vecka senare väntar en träningsmatch mot Kanada.

En annan spelare i HV71, backen Stefan Elliot, blev förra veckan uttagen i Kanadas trupp.

Annons

Annons

Till toppen av sidan