Annons

Annons

Annons

Flera guldmedaljer till Hallby

Hallbys skidåkare tog flera medaljer vid Götalandsmästerskapen och Ulricehamnsloppet.

Årets Götalandsmästerskap arrangerades av Eksjö SOK på Borås skidarena eftersom vädret inte har tillåtit snöproduktion på småländska höglandet i den mängd som krävs för ett mästerskap.

Borås skidstadion bjöd på fantastiska förutsättningar för att genomföra ett utmanande mästerskap. Första mästerskapsdagen genomfördes individuella tävlingar i fristil. Hallby skidor fyllde deltagarantalet i många klasser och visade på framfart i spåren.

Annons

Annons

Hög fart och starka prestationer medförde många mästerskapsmedaljer till Hallby. Adam Person tog guld i H19-20 och Simon Jonsson silver i samma klass, Erik Persson silver i H21, Filip Rosjö silver i H17-18, Emma Ling silver i D15-16, Ida Rosjö silver i D13-14 och Matilda Grahn silver i D11-12 och Carin Rosjö guld i D40.

Många lag

När det var dags för start andra tävlingsdagen lyste solen på Borås skidstadion som var omgiven av en härlig skog i vinterskrud. Teamsprint stod på programmet och Hallby ställde upp med många lag i ungdomsklasser till seniorklass.

Återigen visade Hallby skidor sin bredd, styrka och topp i resultatlistorna. Medaljer i alla valörer utdelades och i H13-14 blev det guld genom Elliot Åkesson och Anton Grahn, H15-16 silver genom Simon Nilsson och Alexander Jonsson och ytterligare ett silver i H17-20 genom Simon Jonsson och Filip Rosjö, brons i D13-14 genom Agnes Hertz och Ida Rosjö, samt ytterligare ett brons i H21 genom Adam Persson och Erik Persson.

Ulricehamnsloppet 2018

I strålande sol var det dags för södra Sveriges första långlopp. Hallby skidors Johannes Eklöf visade på god form genom att ta hem segern efter 42 km i klassisk stil. Johannes segrade med 23 sekunder och åkte loppet på 2 timmar och 43 sekunder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan