Annons

Annons

Annons

Föreningar räddar miljön i tävling

Text: 

Idrottsföreningar i Sverige har under landet samlat ihop tillräckligt med pant för att värma upp över 200 villor i ett år. I Jönköping var Norrahammars GIS bäst på att lämna in pant i Pantameras årliga föreningstävling.

Föreningar i Jönköpings län har tillsammans samlat in 948 800 burkar och PET-flaskor i årets upplaga av Pantameras tävling miljökampen. Tävlingen innebär att föreningar får ersättning för samtliga burkar och flaskor som samlas in - även om de är skadade och privatimporterade som inte ger pant. Runt om i landet samlades totalt 18 miljoner förpackningar till ett värde av 15,6 miljoner kronor in till Sveriges föreningsliv.

Annons

Annons

"Ett enormt engagemang"

Dessutom har föreningarnas insamlade burkar och flaskor inneburit en energibesparing på över 3 350 000 Kwh. Lika mycket energi som det går åt att värma upp 249 medelstora villor under ett år.

- Det finns ett enormt engagemang hos föreningarna runt om i Sverige, och det är härligt att så många väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar samtidigt som de gör en miljöinsats. Det känns riktigt bra att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det, säger Rickard Andersson, produktchef på Pantamera, i ett pressmeddelande.

Bäst i Jönköping var Norrahammars GIS som samlade in 57 000 burkar och flaskor, tätt efter kom Tabergs SK med 51 850. I Jönköpings län var Tranås AIF Ishockey bäst med över 70 000 burkar och flaskor.

Norrahammars GIS var Jönköpings bästa förening på att panta burkar och flaskor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan