Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klartecken för nytt bostadskvarter

Annons

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden gör nu tummen upp för ytterligare ett nytt bostadskvarter i Munksjöstaden. Det handlar om 110 nya lägenheter som kommer att byggas.

– Bygget i Munksjöstaden rullar på snabbt, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Bostadsbygget i Munksjöstaden pågår för fullt och ännu återstår många lägenheter innan hela området står klar.

Det nya bostadskvarteret som politikerna nu har sagt ja till avviker lite från detaljplanen då bland annat balkongerna som vetter mot Vaggerydsgatan, Korsgatan och Påsgatan är förlagda ovanför gatumarken. Men stadsbyggnadsnämnden bedömer att det inte är något hinder för bostadsbygget.

Annons

Buller ska ses över

Miljö- och hälsoskyddskontoret påtalar att det vid bygget är viktigt att följa reglerna för buller. Reglerna följs enligt detaljplanen, men miljökontoret påpekar att det i bygglovsritningarna frångår anvisningarna när det gäller några av de planerade lägenheterna. Lägenheterna bör ha minst hälften av bostadsrummen mot en tystare sida, tycker miljökontoret.

Vidare understryks vikten av att alla nya bostäder måste ha en radonhalt som följer riktlinjerna, något som man bedömer saknas information kring i bygglovsanmälan och detaljplanen.

Annons

Inför bygget vill även räddningstjänsterna uppmärksamma politikerna på att det kan bli aktuellt med utrymning med bärbar stege om det skulle uppstå en brand i det nya bostadskvarteret. Då bör man inför bygget tänka på att utrymning med den bärbara stegen kan ske från högst elva meter eller högst fyra våningar. Stegen måste också kunna bäras i högst 50 meter i ”lätt terräng”.

Kommunens trafikingenjör påtalar också inför bygget att cykelrum, rullstolar och barnvagnar måste vara möjliga att ta sig till i gatuplan. I skisserna finns det nämligen exempel på cykelrum som ligger en-två våningar från gatuplan.

Avvaktar med beslut

Stadsbyggnadsnämnden fick vid sitt sammanträde ta ställning till ytterligare ett nytt bostadskvarter i Munksjöstaden, men det valde man att återremittera då man kände att det fanns lite mer att prata om.

– Vi måste prata lite med byggherren. Byggherren har nämligen tänkt sig vanliga bostäder även på bottenplan, men tidigare har vi talat om att det skulle vara annan verksamhet där i form av service och butiker för att få en mer levande stadsdel. Vi får reda ut det här, säger Anders Samuelsson.

Annons

Kvarteret som nu får vänta på beslut innefatta 143 lägenheter.

Nu planeras det för ett nytt bostadskvarter i Munksjöstaden innehållande 110 lägenheter.

Det inringade kvarteret får vänta på ett besked om bygglov. Politikerna behöver diskutera lite kring detaljerna med byggherren.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy