Annons

Annons

Annons

Jönköpings politiker ratar länet

De är riksdagsledamöter och representerar Jönköpings län. Men bara drygt hälften av dem bor i länet, rapporterar P4 Jönköping.

Kristdemokraternas Andreas Carlson under en partiledardebatt i riksdagen.

13 av Sveriges riksdagsledamöter representerar Jönköpings län, men det är inte detsamma som att de kommer från eller bor i länet.

En genomgång som P4 Jönköping har gjort visar att fem av 13 ledamöter har sin huvudsakliga bostadsort på annat håll i landet.

Annons

Annons

Dennis Dioukarev och Jimmie Åkesson, som sitter på Sverigedemokraternas mandat i länet, har ingen koppling alls till Jönköpings län. Det förklaras till viss del av att SD har en gemensam lista för hela Sverige.

Moderaten Helena Bouveng, Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Kristdemokraternas Andreas Carlson bor numera mestadels i Stockholm.

”Flera gånger i månaden”

– Jag är skriven i Mullsjö och är där och i Jönköpings län flera gånger i månaden. Med dagens teknik kan man vara med i olika Facebookgrupper och ha direktkontakt med invånarna på ett helt annat sätt, säger Carlson till P4 Jönköping.

Helena Bouveng, som är från Vetlanda, instämmer:

– Både Annie, jag och Andreas är så väl rotade i vårt län så kunskapen och närheten till våra väljare är nog ganska stark.

Med tanke på hur förslagen till partiernas valsedlar ser ut inför årets val är något liknande vänta även under nästa mandatperiod.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan