Annons

Annons

Annons

De toppar centerns regionlista

- Jag vill satsa mer på primärvården och brinner särskilt för att minska den psykiska ohälsan, säger Emilie Walfridsson, ett av toppnamnen på Centerpartiets lista till regionvalet, för Habo, Mullsjö och Jönköpings kommuner.

Rune Backlund och Emilie Walfridsson röstades fram som nr 1 och 2 på Centerpartiets regionlista för valkrets Jkpg-Mullsjö-Habo.

Nomineringskommittén presenterade en valsedel med både könsmässig och geografisk balans.

- Kommittén har i sitt arbete tagit hänsyn till att kandidaterna ska vara bosatta i olika delar av valkretsen och att det är varannan damernas, säger Åke Johansson ordförande i nomineringskommittén.

Annons

Annons

De 25 namnen på Centerpartiets valsedel kommer från Habo, Mullsjö och Jönköpings kommuner, en av tre valkretsar i Region Jönköpings län.

Det är ingen överraskning att Centerpartiets nuvarande regionråd Rune Backlund toppar valsedeln. Inte heller att Emilie Walfridsson, 38 år, hamnade högt upp.

Emilie är distriktsläkare i Gränna och har suttit i både kommun- och landstingsfullmäktige under den senaste mandatperioden, men nu är hon beredd att satsa ännu mer på politiken:

- Jag kommer framför allt att driva sjukvårdsfrågor och brinner särskilt för primärvården. Välbemannade vårdcentraler är viktigt.

Det politiska arbetet i regionen spänner över ett brett fält. Utöver huvudansvaret för sjukvården har regionen också en rad andra ansvarsområden såsom kollektivtrafik, infrastrukturfrågor, företagsutveckling, kultur och utbildning och miljöfrågor.

- Det här är viktiga områden för att vi ska fortsätta vara en bra region att bo och arbeta i säger Rune Backlund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan