Annons

Annons

Annons

Annons

Här hittar du ditt nya jobb i Jönköping

Annons

I Jönköpings län finns det gott om jobb inom flera yrken. Några av de hetaste yrkena på arbetsmarknaden är förskollärare, ingenjör, kock, lastbilsförare och sjuksköterska.

Det är i den senaste prognosen från Arbetsförmedlingen som det står att arbetsmarknaden inom flera branscher i Jönköping är starka. 1 700 nya jobb väntas växa fram i länet. Arbetsförmedlingen har nu publicerat information om de yrken som har bäst chans till nya jobb i Jönköpings län under 2018.

- Bristen på arbetskraft är stor till exempel inom bygg och anläggning, hälso- och sjukvård och inom pedagogiskt arbete. Även inom industrin är efterfrågan stor. Det finns goda möjligheter till jobb i många yrken för den som har minst en fullföljd gymnasieutbildning, säger Ida Karlsson som är arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen.

Annons

Annons

"Klokt att satsa på en yrkesutbildning"

Efterfrågade yrken som inte kräver högskoleutbildning är maskinställare, maskinsnickare, maskinoperatörer inom industrin samt kockar, lastbilsförare och undersköterskor. Det är däremot svårare att få jobb som butikssäljare, receptionist eller vaktmästare.

På högskolenivå kommer det finnas jobb att söka för ingenjörer, lärare och sjuksköterskor i länet. Konkurrensen är högre för kommunikatörer, informatörer och PR-specialister.

- Vill man ha jobb direkt efter gymnasiet är det klokt att satsa på en yrkesutbildning, till exempel industritekniska programmet eller vård- och omsorgsprogrammet, säger Ida Karlsson.

Inbäddat innehåll

Är du kock? Då finns det goda chanser till jobb i Jönköpings län.

Annons

Annons

Till toppen av sidan