Annons

Annons

Annons

Då börjar den nye stadsdirektören

Text: 

På onsdag väntas kommunstyrelsen besluta att Johan Fritz anställs som stadsdirektör med tillträde den 1 maj. Det innebär att Ulf Fransson, som i dag är tillförordnad stadsdirektör, får tjänsten förlängd under perioden 1 april till och med 6 maj.Som Jnytt tidigare har berättat väntas 53-årige Johan Fritz, som just nu jobbar som stadsdelsdirektör i Göteborg, efterträda den tidigare stadsdirektören Carl-Johan Korsås, som i juni fick sluta i förtid.

Annons

Annons

Samverkan med fackliga organisationer skedde den 14 februari. Ulf Fransson, som just nu är tillförordnad stadsdirektör, väntas får förlängt till och med 6 maj så att den nye stadsdirektören hunnit komma på plats.

Öppen och positiv

I sin intresseanmälan för jobbet som stadsdirektör i Jönköpings kommun skriver Johan Fritz att han som person och ledare är öppen, positiv och entusiasmerande.

”Jag arbetar ständigt med att skapa relationer och förtroende med ett ledarskap som uppmuntrar medskapande och delaktighet. Jag är kommunikativ, pedagogisk och tydlig. Jag trivs med att tänka nytt och ständigt förbättra verksamheten för medborgare och medarbetares bästa”, skrev han i sin ansökan till kommunen.

Han uppger att han har ett stort samhällsintresse och att han brinner för samarbete, samverkan och goda relationer.

Fantastisk möjlighet

Om beslutat att söka en ny tjänst trots att han bara varit stadsdelsdirektör i Göteborg sedan 2016 skriver han att han ser det nya jobbet som en fantastisk möjlighet.

”Att få arbeta som stadsdirektör ihop med 12 000 anställda för att varje dag bidra till att invånare, företagare och besökare i Jönköpings kommun utvecklas och får ett gott liv vore för mig en fantastisk möjlighet”, skriver han.

Jnytt har sökt kommunens HR-chef Ylva Millback och ekonomichef Leif Eriksson för en kommentar.

Annons

Johan Fritz väntas tillträda som stadsdirektör i Jönköpings kommun den 1 maj.

Ulf Fransson, som är tillförordnad stadsdirektör just nu, väntas få förlängt fram till 6 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan