Annons

Annons

SHL 2017/18

HV:s nyförvärv: "Varit en tuff säsong"

"Jag är verkligen spelsugen", säger HV71:s målvaktsförvärv Felix Sandström.

Annons

Han drogs med magproblem och missade en del av hösten. Sedan dess har det hänt mycket kring Felix Sandström, som nu är på plats i sin tredje klubb den här säsongen.

– Det var tufft när jag inte kunde spela matcher, säger HV71:s målvaktsförvärv inför bortamötet med Färjestad.

I slutet av oktober tvingades Felix Sandström kliva av isen och bryta Brynäs match mot Färjestad. Senare framkom det att han drogs med magproblem och att han hade bråck på magmunnen.

– Det är tråkigt att det blev som det blev och att jag inte kunde spela, det var en tuff period som jag har kommit ur nu. Jag fick en riktigt bra möjlighet i Oskarshamn, jag hade en jättebra tid där, säger han.

Hur påverkades du av att vara skadad?

– Man lär sig om sig själv men även hur mycket hockeyn betyder. Det var tufft när jag inte kunde spela matcher eftersom jag verkligen ville vara där och hjälpa till. Man lär sig väldigt mycket om sig själv och hur man ska hantera saker. Man får ta det positiva av det negativa.

”Lite fram och tillbaka”

Eftersom Sandström fick begränsat med speltid i Brynäs, bara åtta matcher, blev han utlånad till allsvenska Oskarshamn där han spelade i sju matcher. För drygt två veckor sedan skrev han på för HV71, som därmed blir hans tredje klubb på kort tid.

Annons

Annons

– Det har varit lite fram och tillbaka under säsongen, konstaterar han.

– Det är jätteskoj att vara här, det är bara positivt. Jag har haft det jättebra hittills och bekantat mig bra med gänget. Jag vill hjälpa laget att vinna, och det vet jag att många här vill. Många spelare är kvar sedan förra året och de vet hur HV71 ska vinna matcher.

Hur lång tid tar det att komma in i laget?

– Det ska inte ta för lång tid. Vi har gått igenom en del teoretiskt. Det gäller att plugga lite och se och lära. När jag var med senast såg jag lite hur laget spelar och hur spelarna rör sig.

Sex matcher på elva dagar

Felix Sandström fanns med i HV71:s matchtrupp i mötet med Malmö i lördags – och till onsdagskvällens bortamatch är han en av två uttagna målvakter. Men det är ännu oklart om det blir det 21-åriga nyförvärvet eller Fredrik Pettersson-Wentzel som får vakta kassen.

– Det får vi se. Det får coacherna dra för dig, säger Sandström.

Hur spelsugen är du?

– Det var ett tag sedan sist, så jag är verkligen spelsugen. Det ska bli jäkligt kul när jag får spela första matchen.

Sex omgångar återstår av SHL:s grundserie och mötet med Färjestad är den första av sex matcher på elva dagar.

– Det är kul med mycket matcher, det är det man tränar för och det är sjukt kul att skickas in i hetluften direkt. Det är nu det roliga börjar och jag ser verkligen fram emot det, säger Felix Sandström.

Annons

JnyttTV: Hör vad Sebastian Wännström säger inför matchen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy