Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Triathlon

Fler får vara med på löparfesten

Bilden är från förra årets upplaga av Ironman 70.3 i Jönköping.

Annons

I sommar kommer även barnen ges möjlighet att prova på triathlon. I samband med sommarens Ironman 70.3 kommer Ironkids att arrangeras.

Bakgrunden är att organisationen Ironman har som målsättning att kunna erbjuda en chans till rörelse för så många som möjligt.

– Vi är otroligt glada att äntligen kunna få erbjuda även de minsta motionärerna en möjlighet till motion hos oss och få chansen att uppleva samma härliga stämning som vi erbjuder de vuxna under söndagens lopp på Ironman 70.3 Jönköping, säger tävlingsledaren Mattias Markenstrand i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Vi har haft som ambition i många år att vara en organisation som erbjuder något för alla, oavsett om man är elitmotionär eller vanlig motionär, ung eller mindre ung. Ironkids Jönköping 2018 är därför ett mycket välkommet tillskott till resten utav våra lopp i Sverige.

"Naturlig utveckling"

Ironkids har sedan två år tillbaka arrangerats i Kalmar men kommer i år att finnas på två platser i Sverige.

– Det är jätteroligt att Ironman satsar extra mycket på familjeupplevelsen i Jönköping i år och Ironkids känns som ett bra inslag. Jönköping är en perfekt plats att uppleva tillsammans med hela familjen och efter två lyckade år med Ironman 70.3 Jönköping är det en naturlig utveckling att lägga till fler aktiviteter, säger Carl-Gustaf Tollén, eventansvarig på Destination Jönköping, i pressmeddelandet.

Ironkids kommer att gå av stapeln i Jönköping city med start och målgång vid Rådhusparken. De deltagande barnen kommer att få gå i mål i samma målgång som används under Ironman 70.3 – ett lopp som går av stapeln 8 juli.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy