Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kortebo

Kallbadhuset - då står det klart

Vätterhem väntar på att länsstyrelsen ska ta ställning på planerna på ett kallbadhus på Strandängen. Beskedet väntas komma inom två veckor.

Annons

Inom två veckor hoppas Vätterhem kunna få svar från Länsstyrelsen i Jönköpings län när det gäller det planerade kallbadhuset. Om allt går som planerat väntas kallbadhuset stå klart i ungefär samma veva som området får en elbusslinje.

I höstas skickades handlingarna för ett kallbadhus in till länsstyrelsen och för tre-fyra veckor sedan hörde länsstyrelsen av sig och begärde kompletteringar.

– Nu väntar vi på att länsstyrelsen ska ta ställning till kallbadhuset. I vår analys har det lagts fram en yta var vi tänkt att kallbadhuset ska ligga. Vi har tolkat det som att länsstyrelsen är positiv till planerna och vi väntar oss ett besked när som helst, säger Henrik Möller, bygg- och upphandlingschef på Vätterhem.

Annons

Annons

Positiv respons

Så snart länsstyrelsen meddelar hur de ställer sig till planerna kommer det att anordnas en arkitekttävling, något som Vätterhem hoppas de ska kunna gå ut med under våren.

– Det som händer härnäst på Strandängen är att vi drar igång med nästa etapp av bostadsbygget och jag tror att man sätter igång med bygget av nästa bostadskvarter i höst, säger Henrik Möller.

Han tror att kallbadhuset kan stå på plats någon gång 2019-2020 om allt går enligt planerna.

– Det känns väldigt kul med ett kallbadhus i området. Vi har hittills fått väldigt positiv respons. Tanken är att det inte bara ska användas av de boende i område utan av alla. Tanken är att allmänheten löser någon form av medlemskap, berättar Henrik Möller.

Förbereder vändplats

Som Jnytt tidigare har berättat har det även tittats på en eventuell utökning av busstrafiken på Strandängen.

– Det finns ett beslut om en elbuss i området. Vi blev lovade detta i år, men sedan har man skjutit fram det. Det pågår förberedelser för vändplats och laddstation. Laddstationen ska stå vid vändplanen i den norra delen av området där det i dag är en parkeringsyta, berättar Henrik Möller.

Elbusslinjen är tänkt att gå från Strandängen till Östra torget, en sträcka som bedöms lagom för att trafikeras med en elbuss. Enligt Vätterhem tros elbussen vara i drift under 2019.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy