Annons

Annons

Annons

Bottnaryd

Skidfesten blev av - till slut

Text: 

Det ordinarie Rallarloppet fick ställas in på grund av snöbrist. Men tack vare snön som har fallit kunde Reservrallarn köras på söndagen.

Full fart i spåren under Reservrallarn i skogarna kring Bottnaryd. Marie Kamstedt, IF Hallby SOK, syns främst av åkarna på bilden.

Rallarloppet skulle ha körts 21 januari men fick skjutas på framtiden på grund av rådande snöbrist. Men de senaste veckorna har arrangörsklubbarna haft vädergudarna med sig, och nu kunde Reservrallarn köras.

– Vi är framför allt nöjda att loppet kunde genomföras. Det är dels viktigt för kontinuiteten för Rallarloppet som evenemang och dels är det en signal att skidsäsongen inte över bara för att Vasaloppet har varit. Det känns bra att kunna hålla igång säsongen i mars, och det blev väldigt bra, säger Tomas Pettersson Hjelmkvist, biträdande tävlingsledare.

Annons

Reservrallarn var ett något enklare arrangemang med kortare distanser med start och mål i Bottnaryd. Knappt 200 personer kom till start.

Annons

Åkarna ger sig iväg för att genomföra Reservrallarn.

Herrsegraren Marcus Johansson, Ulricehamns IF, drar före Markus Jönsson, Tranemo IF, som blev tvåa.

Damsegrarinnan Johanna Sundström i aktion.

Alfred Claesson, IF Hallby SOK, intervjuas av Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Herrpallen. Från vänster: tvåan Markus Jönsson, Tranemo IF, ettan Marcus Johansson, Ulricehamns IF, och trean Erik Wickström, Ulricehamns IF.

Dampallen. Från vänster: tvåan Erika Karlsson, Nybro Skidklubb, ettan Johanna Sundström, Hestra IF, och trean Kristin Barkman, IF Hallby SOK.

Målfoto fick avgöra

– Det är vi nöjda med. Vi hade det bästa startfältet på många år, vi hade åtta-tio åkare som hamnade bland de 100 bästa i Vasaloppet, säger Pettersson Hjelmkvist.

Herrloppet vanns av Marcus Johansson, Ulricehamns IF, som vann en spurtstrid mot Markus Jonsson från Tranemo med minsta möjliga marginal. Målfoto fick avgöra. Trea slutade Erik Wickström från Ulricehamn.

Bland damerna segrade Johanna Sundström från Boråsklubben Hestra IF. Erika Karlsson från Nybro slutade tvåa och Kristin Barkman från IF Hallby korsade mållinjen som trea.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan