Annons

Annons

Annons

Padel

Fotbollsklubb satsar på popsport

Text

IF Hallby fotbollsklubb vill bygga fyra nya padeltennisbanor, varav en med tak, med belysning och tillhörande parkering på Viktor Rydbergsgatan på Bymarken i Jönköping. Stadsbyggnadskontoret tycker att politikerna ska säga ja till planerna.

Så här är det tänkt att den nya byggnaden för padeltennis ska se ut.

Tanken är att den nya takbyggnaden ska ha en sidohöjd på sju meter och en nackhöjd på åtta och en halv meter.

Padeltennisbanan med takbyggnad är tänkt att placeras i närheten av klubbstugan. Övriga banor saknar tak, men banan längs med Krönleinstigen placeras nära en tomtgräns. Berörda grannar har fått möjlighet att tycka till om planerna.

Annons

Annons

Är på uppgång

– Vi tycker att det här med padeltennis är en intressant händelse. Det är lite som med innebandy när det kom. Då ville alla spela, men det fanns ingen serie att spela i, säger Stefan Dahlkind, ordförande i IF Hallby fotbollsklubb.

Föreningen har under en längre tid pratat om en satsning på padeltennis, men man har inväntat att det ska lösa sig med finansieringen först.

– Nu har vi sökt lite bidrag och vi väntar på att få svar på vår bygglovsansökan. Det hoppas vi att vi ska få förstås och det ser positivt ut. Vi har ett projektteam som driver det här och tanken är att vi ska bygga padeltennisbanan på en plats där det tidigare varit en gammal tennisbana. Den är nergången nu och behöver ersättas med något, berättar Stefan Dahlkind.

Frågade skolelever

Föreningen har vänt sig till Hisingstorpsskolan och frågade eleverna där vad de önskade för typ av verksamhet. Då stod tennis högt upp på listan.

– Då tänkte vi att varför inte försöka med padeltennis? Vi gillar padeltennis och kommer att sätta spaden i jorden så snart vi får bygglov och det är löst när det gäller finansieringen, säger Stefan Dahlkind.

Skiss över hur planeringen är tänkt när det gäller den nya padeltennisbanan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan