Annons

Annons

Annons

Logpoint South Sweden

"Det är en unik etablering"

Internationella storföretaget Kingspan etablerar sig i Jönköpings. Jnytt:s avslöjande bekräftades under en presskonferens på måndagseftermiddagen.

- Det känns otroligt bra, på många sätt, säger Sven Rydell, näringslivschef på Jönköpings kommun.

Företagets nya tillverkningsanläggning placeras på Stigamo i Jönköping.

Fas ett av bygget ska vara klart under hösten 2019, och därefter inleds fas två. Vid full produktion kommer runt 90 personer anställas.

Annons

Annons

- Det känns otroligt bra, på många sätt. Det är inte minst ett kvitto på att Jönköping är en attraktiv plats att etablera sig på. Vi har konkurrerat med andra aktörer i Sverige och internationellt, men de valde Jönköping för att de är en bra plats, berättar Sven Rydell.

"En unik etablering"

Kingspan har nu köpt en tomt av Södra Munksjön Utveckling AB, och när de fått bygglov åker spaden i marken.

Vad innebär detta för Jönköping?

- Som sagt, det är ett kvitto på vår konkurrenskraft. Vi kan konkurrera om viktiga etableringar. Sen inom kort innebär det också att ett antal människor får jobb inom verksamheten, säger Rydell och hoppas att nyetableringen kan ge ringar på vattnet.

- Det hoppas jag. Vi har många företag som vill hit och det är otroligt kul. Detta är en unik etablering, en internationell fabrik som med utländska pengar etableras i en svensk kommun. De är oerhört nyfikna på högskolan och att det är ett sätt att hitta kompetens, menar Rydell.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan