Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Munksjöstaden

”De tar inte rädslan på allvar”

Säkerheten i Munksjöstadens garage är inte den bästa, enligt en boende i området.

Annons

Bilinbrott och skadegörelse har blivit vardag i Munksjöstadens garage. Det menar en boende som ser allvarligt på den bristande säkerheten i det stora garaget.

– De som äger parkeringshuset har inget säkerhetstänk, säger personen till Jnytt.

Enligt personen har det varit skadegörelse och inbrott i bilar som tillhör boende vid fem tillfällen på drygt två månader. Några ska till och med ha blivit utsatta flera gånger.

– Vi har gått ihop flera stycken och påtalat problemet och att vi anser det skamligt att de inte tar oss boendes rädsla på allvar. När man ringer runt till ansvariga skickar de runt oss till olika personer och vägrar ta ansvar, säger personen, som vill vara anonym.

Annons

Annons

"Kostat en förmögenhet"

– Det finns flera polisanmälningar om inbrott. Trots detta har Tosito, Riksbyggen och Kommunal som alla äger en del i parkeringshuset, något säkerhetstänk. Portarna står vidöppna sent på kvällarna och nätterna. Vi har hittat skor och kläder som visar på att icke behöriga bor i garaget. Det har slutat med att i delar av garaget vill ingen längre stå med sina bilar då det för så många har kostat en förmögenhet att reparera skador på bilarna. Det är en skam att vi inte ska få vara trygga i vårt område med tillhörande garage.

Tommy Fritz, vd på Tosito, håller inte med om att säkerhetstänkandet brister.

– Det är ett stort garage med över 500 platser. Bland våra hyresgäster har det inte varit några anmälda inbrott, men Riksbyggen har säkert haft det bland sina, säger han.

Vad säger du om att ni inte tar deras rädsla på allvar?

– Det är felaktigt. Det ska inte få vara några inbrott, men det är sådant som kan hända.

Avskräckande effekt

Enligt Fritz planeras flera åtgärder för att få bukt med problemen. Det handlar om bevakningsronder och kameraövervakning som förhoppningsvis ska ha en avskräckande effekt.

– Sedan går det inte komma ifrån att det inte är så svårt att följa med in i ett garage, men så är det överallt. Det gäller att man hjälps åt och ser till att obehöriga inte tar sig in, säger han.

Annons

– Det går inte att skydda sig från alla bilinbrott, men vi agerar och försöker hitta lösningar.

Uppgifterna om att obehöriga bor i garaget tillbakavisar Tommy Fritz.

– Det har jag verkligen inte varit med om, jag har inte hört det från någon. Jag är rätt så säker att det inte stämmer, det måste vara något rykte, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy