Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hallby: "Ska inte förlora vår själ"

Text

En rad frågor har dykt upp sedan IF Hallby Fotboll meddelade att de väljer att satsa på padel. Klubben understryker att det är en breddning av verksamheten och ett led i att locka fler till idrottsplatsen på Bymarken.

– Vi vill utöka aktiviteten här, det ska vara en plats för alla, säger styrelseledamoten Alexander Odegran.

Från vänster: Alexander Odegran, styrelseledamot, Mats Karsberg, ungdomsansvarig, och Stefan Dahlkild, ordförande.

Nyligen skrev Jnytt att Hallby vill bygga fyra nya padelbanor, varav en med tak, med belysning och tillhörande parkering på Viktor Rydbergsgatan på Bymarken.

Det har väckt en hel del reaktioner, inte minst bland folk som bor i närheten av Skandiamäklarna IP.

– Vi vill utöka aktiviteterna här. Vi vill att det ska vara en plats för alla, såväl ungdomar som pensionärer ska kunna vara här. Vi vill vara ungdomarnas plats att vara på efter skolan, säger ordföranden Stefan Dahlkild.

Annons

– Det här är något som kompletterar verksamheten. Det kanske gör att ungdomarna blir kvar längre, det är inte så att antalet dubbleras.

Annons

Så här är det tänkt att den nya byggnaden för padeltennis ska se ut.

Pågått i fyra år

Alexander Odegran fortsätter:

– Det är mycket konkurrens i Jönköping, och vi vill bredda oss. Om vi kan bredda oss och leverera mer än bara fotboll kan vi göra en större samhällstjänst. Om det erbjuds fler möjligheter att idrotta ökar chansen att barnen hålls borta från kriminalitet och droger.

Vad har ni att säga till dem som tror att ni kan förlora sin själ?

– Ju mindre man vet desto mer orolig blir man. Vi kompletterar och utökar vårt värde som en intressant hållplats.

Lars Axeland är projektledare för padelsatsningen sedan fyra år tillbaka.

– Vi vill göra i ordning parkytan och komma åt ett mer parkliknande område. Bland idéerna har funnits en boulebana eller något för multisport. Vi vill locka hit fler och göra anläggningen tillgänglig för fler och inte bara locka bara de som är intresserade av fotboll. Padelbanan kan ha många användningsområden, den går till exempel att använda till fotbollstennis och innebandy, säger han.

Alexander Odegran förklarar att padelbanorna i första hand är till för ungdomarna.

– Vi har initierat en dialog med skolorna som kan få låta sina elever testa på padel på idrottslektionerna. Vi riktar oss i första hand till de i närområdet, vi vill att de ska gå eller cykla hit. Sedan går det förstås inte undvika att en del tar bilen. Vi vill öppna upp en dialog med de som bor här och ta input från dem. Vi är beredda att bemöta alla idéer och funderingar, säger han.

Annons

Annons

”Vara den roligaste klubben”

– Om man väljer mellan ökad trafik eller mer kriminalitet blir trafikproblemen en liten punkt.

Hallby är en förening med 550 aktiva, varav 500 ungdomar, och med 20 ungdomslag och tre seniorlag – och det är just bredden som är det primära.

– Hallby är en klubb som mår bra. Vi ska vara den roligaste klubben att komma till, det finns ingen elitsatsning i något avseende. 2013 togs det fram ett ramverk om hur vi vill jobba som förening. Vi ska vara en breddförening och ge alla möjlighet att spela kvar till de är seniorer, säger Alexander Odegran, och fortsätter:

– Vi utbildar alla ungdomsledare för att barnen och ungdomarna ska få den bästa utbildningen själva. Det gör att vi kvalitetssäkrar tränarna.

Hallby har även planer på att bygga en boulebana, något som kan vara ett led i att locka fler pensionärer till verksamheten.

– Vi vill bygga upp en senior- och pensionärsgrupp, vilket är något som vi inte har fått igång. Vi vill hitta något som gör ett de blir tillhörande här, säger Stefan Dahlkild.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan