Annons

Annons

Annons

Superettan 2018

Landskrona: "Vi ser en sportslig risk"

Jönköpings Södra IF och Landskrona BoIS kunde inte enas om ny speltid. Därför kommer lördagens match i Superettan spelas på Borås Arena.

- Det är tråkigt att planerna inte är klara, det ställer till det, säger Landskronas sportchef Peter Swärdh, till Jnytt.

Peter Swärdh och Landskrona menar att det hade inneburit en sportslig risk att spela ytterligare match i maj.

Under tisdagen kom beskedet att Stadsparksvallens gräs inte är redo för matchspel, under onsdagen stod det klart att matchen kommer spelas i Borås.

Annons

Annons

- Vi har inte kunnat komma överens. Vi föreslog 9 eller 10 maj, men de sa nej med hänvisning till att det skulle bli för många matcher på få dagar. Vi har haft en kontakt sedan i onsdags och försökt hitta en lösning. Vi har uttömt alla möjligheter, och vill verkligen inte spela i Borås, har Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig i J-Södra, tidigare sagt.

Strax innan lunch på onsdagen når Jnytt Landskronas sportchef Peter Swärdh.

- Först och främst är det tråkigt att det är så här och att planerna inte är klara, det ställer till det. Vi har resonerat utifrån detta, både sportsligt och utifrån en solidarisk del mot Jönköping att de inte ska behöva spela hemma på bortaplan, säger Swärdh till Jnytt.

"En sportslig risk med så många matcher"

Landskrona föreslog att matchen skulle spelas på torsdag, den 12 april. Men då gräsplanen förmodligen inte hade varit spelbar då heller blev svaret nej. J-Södra föreslog att matchen skulle spelas den 9 eller 10 maj.

- Vi lade fram vårat förslag med tanke på väderleken som kommer, men det var enligt gräsexperter inte möjligt att planen skulle vara spelbar då, säger Swärdh och fortsätter:

- Kopplat till vår värdering är det en sportslig risk att spela så många matcher i maj. Just runt den 9-10 har vi det inte så intensivt, men det skulle innebära att vi under 28 dagar spelar sju-åtta matcher i maj. Det höjer risken för skador, och slitage på en mindre bred trupp för oss. Så vi vill ha avklarat matchen tidigare.

Hur har dialogen med J-Södra varit?

- Vi har haft en bra dialog. Jag har pratat med Sebastian (Lagrell) och vi har resonerat utifrån olika synpunkter och haft olika viljor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan