Annons

Annons

Annons

Annons

200 unga på landets första vattengym

Text: 

På Rosenlundsbadet samlades 200 unga från olika delar av länet för att ha kul både under och över ytan. En mängd aktiviteter fanns att välja på bland annat landets första vattengym.

Det första vattengymmet i Sverige finns nu på Rosenlundsbadet. Några som passade på att använda det var 200 ungdomar från Jönköping, Huskvarna, Gränna, Bankeryd som kom till badet för att ha lite extra kul på sitt påsklov.

Det traditionella, simma fram och tillbaka och hoppa från kanten var inget dessa ungdomar hade i tanken när det istället kunde träna på ett vattengym, ta undervattenselfies, dyka bland hajar i ett vr-spel eller ta en alkoholfri drink i chillhörnan.

- Det finns ju de som har spinning i vattnet men inte ett helt gym och det ska vi ju försöka utveckla mer, säger Åsa Reuterdahl, samordnare för badanläggningar i kommunen.

Annons

Annons

- Det här är ett samarbete mellan fritisgårdarna och badet. Det är första gången vi gör detta men hoppas att det blir fler saker som vi kan arrangera tillsammans eftersom intresset vart så stort här idag, säger Malin Wulff från ung fritid

- Jag kom hit för att jag tyckte det verkade kul, det roligaste här idag var nog att springa i hamsterhjulet, säger Angelika Eriksson.

Annons

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan