Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Det ska locka ny personal till butiker

Annons

Arbetsförmedlingen och Asecs arrangerar gemensamt en jobbchans som innebär att arbetssökande och arbetsgivare kan mötas för arbetsintervjuer i speeddate-format. Detta inne i köpcentrumet.

Den 10 april, mellan klockan 17 och 19, arrangerar Arbetsförmedlingen i Jönköping och Asecs en rekryteringsträff. Detta för att de som vill jobba inom butikshandel eller med fastighetsskötsel ska kunna träffa arbetsgivare på plats. Butiker och HSB kommer finnas på plats.

- Jag har jobbat nästan ett år för att detta ska bli av. Min uppgift är att utveckla nya koncept inom jobbchansen. Att skapa olika forum och mötesplatser där folket är. Butiker har ett behov av personal, de får inte lika många intresseanmälningar längre, även om det varierar mellan butiker. Men flera upplever att de har ett större behov av kontakt, det går att läsa av fort om någon är lämplig att jobba i butik eller ej, säger Anki Söderström från Arbetsförmedlingen i Jönköping, till Jnytt.

Annons

Annons

"Vi måste hjälpa våra arbetsgivare"

Anki Söderström beskriver Asecs som en mötesplats där många rör sig och är enkel att ta sig till som en stor anledning till satsningen. Tanken är att formatet ska återkomma ett antal gånger om året. Vid den första träffen kommer det framförallt röra sommarjobb och timanställning.

- Detta är det bästa sättet för rekrytering och vi måste hjälpa våra arbetsgivare. Det gör vi genom dessa mötesplatser, det personliga mötet gör mycket. Det handlar inte bara om ett fullspäckat cv, utan om rätt personlighet, säger hon.

Även från Asecs håll ser de med tillförsikt på tisdagens jobbsökardag.

- Vi hoppade på detta efter att butikerna själva frågat om det. De har hög omsättning på personal naturligt, och nu pratade vi om att hjälpa till. Men det var på initiativet av butikerna, om de gillar det och tycker det är intressant kan vi absolut se en fortsättning, säger Annette Lindblad som är marknadsansvarig på Asecs.

"Vill vara en del av området"

Alla butiker kommer inte vara representerade, detta då ett antal redan har gjort klart med sommarjobbare.

- Sen är det inte bara butiker där och det är kul. Även restauranger, HSB och Axcell är där, säger Lindblad och avslutar:

Annons

- Vårt torg ska vara en del av området vi verkar i och vi har haft olika organisationer här, bland annat pensionsmyndigheten nyligen. Vi vill visa att Asecs är ett roligt ställe att jobba på med god stämning bland all personal i de olika butikerna.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy