Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ny bok – äventyr mellan goda och onda

Hanna Blixt signerade böcker på asecs

Annons

Barnboksförfattaren Hanna Blixt har nyligen släppt den tredje boken i sin serie "Äventyr i Sagofallen". Jnytt träffade henne vid hennes boksignering på Asecs för att berätta om den nya boken och hennes författarskap.

Hanna Blixt som tidigare bott i Habo och Jönköping var på plats på Asecs för boksignering av sin nya bok "Vita löparen".

Boken är den tredje i hennes fantasyserie "Äventyr i Sagofallen" och handlar om olika äventyr i Sagofallenvärlden där syskonen Sofia och Leo kämpar med och emot olika schackpjäser.

- Jag hade en dröm när jag var sex år som handlade om en vit och en svart schackkung. Så när jag bestämde mig för att skriva en bok så fick jag den tanken att det skulle handla om schackkungarna.

Annons

Annons

Få en egen bok

- Första delen skrev jag som en bok, men redan dagen efter jag var klart så kom jag på att nu har kungarna fått sin bok, nu måste damerna också få sin bok, sen var jag igång och jag är ganska mycket för att avsluta projekt så då kände jag att alla skulle få sin egen bok.

De tidigare böckerna "Styx märke" och "Svarta Damen" sålde 5.000 exemplar sedan 2016 och blivit antagen till Bonniers bokklubb.

Att böckerna skulle bli riktade till barn menar hon att det föll sig naturligt med hennes två söner. Hon började skriva fantasy av en stark kärlek till vackra miljöer och världar där allting kan hända.

Ett stort fokus i böckerna är skillnaden mellan gott och ont. Någonting hon tror ger trygghet till sina unga läsare.

- Jag kom ihåg själv som liten, att jag gillade att få det klart vilka som var de onda och vilka som var det goda. Jag tror att barn tycker det är trygg att veta vad som är gott och ont.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy