Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

Boken gjorde henne fri från mörkret

Frida Moisto släpper deckare om Jönköping

Annons

Jönköping har satts på deckarkartan med Frida Moistos debutroman "Som nitroglycerin". Som en ventil till ett tufft arbete på Ryhov, började Moisto skriva som ett sätt för att frigöra sig från mörkret.

Jönköping har fått en egen deckarförfattare i Frida Moisto. Den 16 april släpps hennes debutroman "Som nitroglycerin".

Boken handlar om kriminalkommissarierna Lisa Engström och Sten Johansson på polismyndigheten i Jönköping. Ett mord sker i staden och blir start på en otäck berättelse med inslag av romantik och mörker.

Frida Moisto arbetar till vardags som sjuksköterska på Länssjukhuset Ryhov där hon behandlar svårt cancersjuka. Hon berättar att skrivandet blev som en ventil för att orka med vardagen. Hon menar också att jobbet är en stor anledning till att hon blev deckarförfattare.

Annons

Annons

"Som en ventil jag kunde gå till"

- Min mörka sida kommer från mitt jobb, det var där allting började. Jag tror inte någon har missat att sjukvården är väldigt krävande och för mig blev skrivande ett sätt att klara av vardagen. Det blev som en ventil jag kunde gå till, säger Frida Moisto.

Hon tog beslutet att bli egenutgivare. Tillsammans med vännen Ida Rydh som sköter PR-arbetet, är boken utgiven på Moistos egna förlag.

- När jag var klar med boken och tittade runt på olika förlag såg jag att förlagen fick ett par tusen manus om året. Jag kände då att boken inte skulle få en ordentlig chans att bli läst så jag började kolla upp hur man gav ut själv. Sen har jag en tjejkompis som jobbar med PR och frågade om hon ville vara med och sen har hon och jag kört på, säger Moisto.

Ett klarare perspektiv

Efter att ha gått igenom en tuff period när hennes dotter blev svårt sjuk, fick Moisto ett klarare perspektiv på saker och ting.

- Det var en väldigt tuff period att ta sig igenom men efteråt kände jag en otrolig lättnad. Plötsligt var jag inte rädd för någonting längre. Nu har jag en väldigt lättsam inställning till allting, vilket känns otroligt bra. Även om boken inte skulle sälja, så är det inte hela världen. Jag är bara väldigt glad över att ha skrivit boken, säger Frida Moisto.

Boken släpps till butikerna den 16 april.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy