Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Rullande kök ska stilla hungern

Hedenstorps industriområde har växt enormt de senaste åren. Men det har saknats ett matställe. Det tog David Pohl och hans kollegor fasta på och öppnade upp en foodtruck med husmanskost.

David Pohl, som även driver restaurangen på Torsvik, är en av dem som står bakom satsningen på en foodtruck på Hedenstorps industriområde.

För ungefär en månad sedan var foodtrucken på plats på Hedenstorp för första gången. Det är David Pohl, som även driver restaurangen på Torsvik tillsammans med hustrun Anna och kompanjonerna Daniel och Sandra Lindström, som står bakom satsningen.

Annons

Annons

– Vi kände att ville göra något mer och hitta på något nytt. Vi tittade runt och upptäckte att det saknades något här. Vi kom fram till att en foodtruck är bättre än att starta en restaurang till, säger han.

”Tror på varierat utbud”

Bland det som erbjuds finns dagens rätt, pasta, sallader och hamburgare. Det går även att göra beställningar i förväg och sedan hämta maten.

– Vi tror på ett varierat utbud, folk vill inte äta hamburgare fem dagar i veckan, säger Pohl, som uppger att foodtrucken har tagits emot med öppna armar.

– Det har gått jättebra. Det har varit över all förväntan. Vi har fått ett jättevarmt mottagande.

Upplever ni att detta är något som har saknats på området?

– Ja, absolut.

Öppet alla vardagar

Foodtrucken har öppet mellan klockan 11.00 och 13.30 alla vardagar. Planen är att ha öppet året runt, men det blir efterfrågan som avgör som den finns på plats även under juli då många på området har semester.

Foodtrucken har kostat närmare en miljon kronor, inredningen inräknad, men Daniel Pohl räknar med att investeringen ska betala sig på sikt.

– På ett och annat sätt ska det göra det så småningom. Det är ett rullande kök och det gör att vi kan erbjuda catering till vem som helst. Det är ett mobilt köp. Vi jobbar hårt för att få igång cateringmöjligheter, och med foodtrucken får vi andra möjligheter, säger David Pohl.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan