Annons

Annons

Annons

Handboll

"Grymt bra trio" stannar i Hallby

Text

Hallbys handbollsherrar laddar för den fjärde kvalmatchen mot Ricoh. Samtidigt pågår arbetet med nästa säsongs trupp. På onsdagen stod det klart att tre spelare, samtliga högersexor, har kritat på nya kontrakt.

Charles Hugoson, Fredrik Wendel och Marcus Erlandsson har alla förlängt sina kontrakt med Hallby.

På tisdagen meddelade Hallby att mittsexan Robin Svensson har förlängt sitt kontrakt. Bara en dag senare kom beskedet att de tre vänsterhänta högersexorna Marcus Erlandsson, Charles Hugoson och Fredrik Wendel har gjort samma sak.

Annons

Annons

– Att alla tre högersexor valt att förlänga sina kontrakt ser jag som mycket positivt. Det är en grymt bra trio vi har ute på den flanken. Dessutom finns möjligheter att använda ”Challe” (Hugoson) på nio meter, så jag kan inte säga annat än att jag är supernöjd med sportgruppens arbete. Det ska bli kul att arbeta med dessa grabbar nästa säsong, säger nye tränaren Jesper Östlund i ett pressmeddelande.

”Utvecklats varje säsong”

Marcus Erlandsson har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över ett plus ett år.

– Det känns superkul att få tillhöra Hallby även nästa säsong. Föreningen gör verkligen en nysatsning. Jag fick äntligen vara skadefri denna säsong och känner mig väldigt motiverad till en fortsättning, säger han.

Charles Hugoson, som varit Hallbys näst bäste målskytt under säsongen, har kommit överens med Hallby om en kontraktsförlängning på två plus ett år.

– Jag har spelat med A-laget kontinuerligt sedan vi gick upp i allsvenskan och det känns som att jag har utvecklats mycket varje säsong. Att fortsätta i Hallby var ett ganska självklart beslut för mig, jag trivs väldigt bra med gubbarna i laget, säger han.

Gör sin fjärde säsong

Slutligen har Fredrik Wendel skrivit på ett nytt avtal, vilket innebär att den tidigare Cyrusspelaren går in på sin fjärde säsong i Hallby.

– Jag har spelat med både A- och B-laget i år och ser fram emot att kämpa om en plats även nästa säsong. Det känns fantastiskt att få chansen även nästa säsong, speciellt när vi har gjort en så stark säsong nu. Nu får vi ny tränare också och det ska bli väldigt spännande att få vara en del av den här resan, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan