Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Minneslund får ett ansiktslyft

Bilden är en genrebild.

Annons

Minneslunden på Slottskyrkogården i Jönköping kommer att få ett ansiktslyft.

Med bättre belysning och nya träd vill kyrkogårdsförvaltningen skapa en trivsammare minneslund på Slottskyrkogården.

Under pågående upprustning skapas en tillfällig smyckesplats för ljus och blommor. Gravsättning i minneslunden kommer inte att påverkas.

– Det var helt enkelt dags nu. Träden är i dålig kondition och stenmurens säkerhet behöver ses över. I samband med arbetet passar vi på att lägga om befintlig marksten och se över belysningen, säger Kajsa Norén, trädgårdsingenjör och projektansvarig för arbetet, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Tillfällig smyckesplats

För att besökare till minneslunden fortfarande ska kunna lägga blommor och tända ljus kommer en tillfällig smyckningsplats att skapas cirka hundra meter från minneslunden. Det eftersom minneslunden kommer vara avstängd under byggtiden som varar fram till hösten. Arbetet med smyckningsplatsen beräknas komma igång inom kort och ska vara klar innan arbetet med minneslunden påbörjas.

– Visst kommer det märkas att arbetet pågår i minneslunden men vår målsättning är att göra det så bra som möjligt för våra besökare under byggtiden och hoppas på allas förståelse, säger Kajsa Norén avslutningsvis.

Annons

Annons

Till toppen av sidan