Annons

Annons

Annons

Fotboll

Osannolik stor seger för Husqvarna

Text: 

En nästan osannolik stor seger för Husqvarna FF:s damer – och blandade resultat för bygdens division 3-lag på herrsidan. Så kan lördagens lokalfotboll sammanfattas.

Malin Andersson och Husqvarna FF vann med 13-0 i länsderbyt mot Waggeryds IK. Bilden är en arkivbild.

I damernas division 2 spelades det ett länsderby när Husqvarna FF tog emot Waggeryds IK på Zinkensdamms konstgräsplan. Det blev en förkrossande seger med HFF, som tog hem matchen med osannolika 13-0. Hemmalaget ledde med 7-0 i paus och tryckte ytterligare sex bollar i mål i andra halvlek. Johanna Georgsson var allra vassast i målskyttet och gjorde fem av målen.

Annons

Annons

HFF har inlett säsongen med tre raka segrar och målskillnaden 22-0.

Sen upphämtning

I herrarnas division 3 nordöstra Götaland fick Tenhult äntligen spela på Kabevallen – och då kom säsongens första seger. Knäppingsborg besegrades med 3-1 sedan Hugo Lönn, Markus Tegebäck och Yasin Abdullahi Abdulkadir gjort hemmalagets mål.

IK Tord låg under med 0-2 mot Smedby och var på god väg mot säsongens första förlust. Men tack var en sen och snabb upphämtning knep gästerna en poäng. Smedby gjorde självmål i 89:e minuten och bara en minut senare kvitterade Anton Johansson till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Det betyder att ”de lile” har öppnat säsongen med tre kryss på lika många matcher. Tenhult har spelat ihop fyra poäng. I nästa omgång, på fredag, möts lagen i ett kommunderby på Rosenlunds IP.

Storförlust för Haga

I mellersta Götalandstrean fick bygdens enda lag, IF Haga, se sig besegrat med hela 2-6 i bortamötet med Lidköping. Det stod faktiskt 1-1 när timmen var spelad, men därefter föll målen tätt och det var alltså Lidköping som gjorde de flesta av dem.

Carl Åberg och Jesper Karlsson gjorde målen för nykomlingen Haga som har tagit en poäng på de tre första omgångarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan