Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

Topphoppning av Emma Gullstrand

Emma Gullstrand, i mitten, gjorde bra ifrån sig vid de internationella juniortävlingarna i simhopp i Dresden.

Annons

JSS simhopperska, Emma Gullstrand, visade mycket god form vid de internationella juniortävlingarna som årligen avgörs i tyska staden Dresden.

Med ca 180 hoppare från 21 nationer fick Emma sin första stora seger på internationell juniornivå. Guld individuellt på 1 m svikthopp, brons på 3 m samt silver i synkroniserad hoppning på 3 m.

Det blev en andraplats och tillika silvermedalj för Emma Gullstrand tillsammans med Hedda Nordstedt (MKK) i flickornas synkroniserade hoppning från 3 m i fredags.

Annons

Tyska paret Schmidt/Hentschel segrade med 264.96 före de svenska flickorna med 251.97 och Gabino/Antolino från Spanien på tredje plats med 240.54. Tyskornas seger grundlades i de två första omgångarna (obligatoriska hopp) där de låg dryga 10 p före svenskorna innan de valfria hoppen.

Utmärkt försökstävling

Det är en av de allra bästa synchro-insatserna för svenska juniorhoppare någonsin. Tävlingarna i Dresden håller internationellt mycket hög nivå och är efter Europajuniormästerskapen en av de mest konkurrenskraftiga i Europa.

Annons

Emma gjorde en alldeles utmärkt försökstävling på 1 m och gick som andra bästa hopperska till final knappt efter tyskan Hentschel. 380.55 för tyskan medan Emma nådde 379.25 p

Inför finalen (där hopparna hade med sig poängen från de fem första försökshoppen med begränsad svårighetsgrad) fanns det 5-6 hoppare i toppen inom 6-8 p marginal. Emma gick in med fyra alldeles utmärkta valfria hopp och drog dessutom ifrån övriga fältet på ett väldigt bra sätt.

Seger för Emma med 396.80 före tyskan Anna Shyrykhay med 382.05 och spanjorskan Valeria Antolino med 381.05.

Söndagens försökstävling gick "som på räls" för Emma. Tyskan Lena Hentschel vann försöken med 433.55 före Emma med 427.35 p.

Kraftiga missar

De två var i försöken outstanding. Liksom på 1 m tar hopparna med sig poängen från hoppen med begränsad svårighetsgrad in i finalen.

Inför denna låg Emma sexa och öppnade friskt med tyska hoppet med 2½ volt som gav 60.75 p, fortsatte med en något sämre 2½ baklänges volt i pik på 44.80 men avslutade sedan bra med 2½ volt framåt med 1 skruv och 3½ volter framåt som gav 55.50 respektive 54.60 p.

Annons

Detta gav Emma en fin tredje plats i tävlingen efter Hentschel med 429.55 och spanjorskan Antolino som överraskade med 426.40 p

Zackarias Pettersson har tävlat individuellt på 1 och 3 m i klass A (16-18). Det blev dock kraftiga missar i båda grenarna och en bra bit ifrån top 12 (finalisterna).

"Zacke" tävlade under lördagen i pojkarnas synchrohoppning på 3 m tillsammans med Elias Petersen (MKK). Grabbarna lyckades med en fin åttonde plats och kan säkert bli ett riktigt duktigt synchropar i framtiden. Canada, Japan och Ryssland toppade denna tävling.

Annons

Annons

Till toppen av sidan