Annons

Annons

Annons

Annons

HV-stjärnan: "Vi har ett grymt lag"

Text: 

Under fredagen inleds ishockeyns världsmästerskap i Danmark. Lawrence Pilut finns med i den svenska truppen och i en intervju med Jnytt berättar HV-backen om turneringen, tiden i landslaget och NHL-ryktena.

Lawrence Pilut ser, givetvis, fram emot VM-turneringen.

Efter en bra säsong rakt igenom fick Lawrence Pilut i söndags besked om att han ingår i Tre Kronors preliminära VM-trupp. Turneringen inleds på fredag och för svensk del är det Vitryssland som väntar i den första matchen.

Detta är det första världsmästerskapet någonsin som avgörs i Danmark, och danska ishockeyförbundet har meddelat att över 300 000 biljetter är sålda.

"Kommer bli riktigt roligt"

HV-backen Lawrence Pilut ser fram emot turneringen.

Annons

- Det är en go känsla och det var en bra turnering (Sweden Hockey Games) för oss inför VM. Sen slutade inte den som vi ville eftersom vi ville vinna, men nu börjar det dra ihop sig och det kommer bli riktigt roligt, säger VM-debutanten till Jnytt.

Annons

Vad har du för förväntningar på turneringen?

- Jag har väl inga förväntningar på det sättet utan jag är där och ser det som en rolig och lärorik upplevelse för egen del. Det är första gången man är med i en preliminär VM-trupp.

HV-backen åkte på en rejäl smäll i säsongens sista match borta mot Linköping HC och ådrog sig en hjärnskakning. Efter en tids vila tränade han med HV71 J20 inför deras finalspel och de senaste veckorna har han spenderat med Tre Kronor.

- Det har varit otroligt kul, att få mäta sig med de bästa. Jag älskar detta, att vara här och tävla. Det har varit en lärorik tid, säger Pilut.

Lawrence Pilut: "Jag älskar detta"

Hur ser du på din roll i truppen?

- Den är lite svår att beskriva, men jag tar rollen som den kommer. Jag går ut och försöker prestera så bra som möjligt när jag är på isen, säger 22-åringen inför VM-turneringen där Tre Kronor går in som regerande mästare. HV-backen tror på Sverige.

- Jag tror vi har stora chanser. Vi har ett grymt bra lag med många hungriga killar.

Placeras i NHL kommande säsong

Efter den starka säsongen i HV71 och SHL är det fullt logiskt att det ryktas om nya äventyr för Pilut kommande år. Förra veckan florerade uppgifter om att han är klar för Buffalo Sabres i NHL.

Annons

Annons

- Det är kul att det snackas, men jag tar allt sådant efter landslaget. Jag tar allt det i framtiden och vi får se vad som händer, avslutar huvudpersonen.

Inte anmäld

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet från svenska ishockeyförbundet att fem spelare har lämnats utanför truppen i premiären mot Vitryssland på fredagskvällen.

Lawrence Pilut är en av dem som får sitta på läktaren. Förre HV-backen Adam Almquist är inte heller han anmäld. Övriga icke anmälda spelare är Filip Gustavsson, John Norman och Carl Klingberg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan