Annons

Annons

Annons

Tävlade om seedning i klassikerlopp

Under tisdagskvällen arrangerade Lidingöloppet och IF Hallby SOK ett seedningslopp inför Lidingöloppet i höst. Ett sextiotal löpare tog plats på startlinjen vid Hallbystugan.

I potten under kvällens lopp vid Hallbystugan låg en bättre seedning inför Lidingöloppet i höst.

- Man springer här och sen skickar man in tidden till vår seedningsgrupp. Det är tiden som avgör och inte som i skidor där det tas hänsyn till väder och vind. Det är lite anpassat efter kupering, säger projektledare Niklas Gabrielsson till Jnytt.

Annons

Annons

Varför gör ni detta?

- Grundtanken är att folk ska komma ut till föreningar, dels för att föreningarna ska få fler medlemmar men också för att folk ska röra på sig. Inte nödvändigtvis springa Lidingöloppet, men komma ut och må bra.

"Värmen tog på krafterna och farten"

Vann gjorde den före detta Hallbylöparen Oscar Claesson. Han var överlägsen i värmen på den tuffa banan.

- Det var varmt idag och det tog lite på krafterna och farten. Jag hade koll på klockan men kunde inte hålla vad jag ville, men det är så det är innan man är van vid värmen, säger Claesson.

Är du nöjd med loppet, med tanke på värmen?

- Ja, det är ett okej lopp. Jag har gjort bättre, men detta var helt okej, säger Claesson som siktar in sig på sitt första Lindingölopp i höst.

- Det ska bli riktigt kul och är årets stora höjdpunkt. Jag har inte sprungit heldistansen tidigare och det är svårt att säga något innan jag har testat, men det är klart jag vill vara med hyggligt bland de svenska löparna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan