Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rekordmånga jobb finns att söka

Rekordmånga sommarjobb har funnits att söka hos arbetsförmedlingen i år och än finns det många att söka. Bilden är en genrebild.

Annons

Ett nytt rekordår för sommarjobb hos arbetsförmedlingen. I Jönköpings län har det totalt funnits 6954 jobb att söka till sommaren. Vårdpersonal är det som är mest eftertraktat.

Ett nytt rekordår för sommarjobb hos arbetsförmedlingen. I Jönköpings län strömmande det in 964 nya sommarjobb bara i april månad.

– Vi ser ett nytt rekordår för sommarjobb. Det är rent allmänt hög konkurrens om arbetskraften och det syns även när det gäller sommarjobben, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Vårdpersonal mest eftertraktat

I hela landet tillkom 16 485 nya sommarjobb i april till Arbetsförmedlingens platsbank. Det som är mest eftertraktat är vårdpersonal och då är det undersköterskor, hemtjänst och äldreboenden som är mest efterfrågat. Något som även eftersöks är butikssäljare, städare, servitörer, lagerpersonal, lastbilsförare, restaurangbiträden och truckförare.

Annons

Annons

– Det finns fortfarande många jobb att söka, men man behöver lägga i en högre växel nu. Sommarjobb är en bra chans att prova på ett yrke och en bra merit att ha på sitt cv framöver, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy