Annons

Annons

Annons

Byggherre stäms på en kvarts miljon

Text: 

Villaägare i det nybyggda bostadsområdet Torps Hagar stämmer nu byggherren Gärahovs bygg på 260 000 kronor för att de fel i husen ännu inte är åtgärdade sedan de flyttade in.

Villaägare i bostadsområdet Torps Hagar stämmer nu Gärahovs bygg för att inte ha åtgärdat fel i de nybyggda husen.

Nitton villaägare i det nybyggda bostadsområdet Torps Hagar utanför Bankeryd möttes av flertalet fel när de skulle flytta in i sina nybyggda hus. Villaägarna är missnöjda med byggföretaget Gärahovs bygg som fortfarande inte åtgärdat felen, trots att det gått flera år. Därför stämmer nu en av villaägarna Gärahovs bygg. Detta uppger Sveriges Radio Jönköping.

Annons

Annons

– När man hade flyttat in och den första stressen lagt sig blev man lite irriterad att de inte kunnat vara mer noggranna, säger Benkt Johansson, en av villaägarna till Sveriges Radio Jönköping.

Stress och slarv

Stress och slarv ligger bakom felen, enligt flera experter P4 Jönköping pratat med, och att många fel fortfarande finns kvar gör nu att en av villaägarna stämmer Gärahovs bygg på drygt en kvarts miljon kronor.

Några av de fel som byggföretaget ännu inte åtgärdat är att det är svårt att få upp värmen på övervåningen, att det är nivåskillnader i taket och sprickor i väggarna.

– Jag har ingen kommentar gällande detta, utan hanterar detta med vår motpart, skriver Per Larsson, vd för Gärahovs bygg i ett mejl till P4 Jönköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan