Annons

Annons

Annons

Lekeryd

Mordet i Tovrida - domen överklagas

Text: 

Den friande domen mot en av de män som misstänkts för mord i Tovrida utanför Lekeryd i november fjol, överklagas nu av åklagaren.

Kammaråklagare Jessica Andersson överklagar den friande domen mot en av männen efter mordet i Tovrida i november ifjol.

- Jag har nu bestämt mig för att överklaga domen mot en av männen, den yngre av dem, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Annons

- I överklagandeskriften har jag som grund angivit att jag anser att tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering när de har frikänt mannen för mordet. Jag har även fattat beslut om att förundersökningen har återupptagits, fortsätter hon.

Annons

Det var den 12 november förra året som en 47-årig man hittades död i en fastighet i Tovrida. Vid undersökningen framkom det att mannen avlidit till följd av flera skottskador i huvudet, samt att tidpunkten för hans död inträffat omkring 5-10 dagar innan han hittades.

Förnekade brott

De båda männen som åtalades för mordet bodde i den fastighet där den avlidne hittades. De båda åtalade männen förnekade brott och frikändes tidigare i tingsrätten.

När Jnytt pratade med Jesscia Andersson tidigare i veckan var hon fåordig, men det stod då klart att det med största sannolikhet skulle bli ett överklagande.

- Vi har ju lite tid på oss fortfarande att överklaga, vi får se vad som händer, sa Jessica Andersson då.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan