Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bankeryd Centrum

Vill hjälpa familjer vid svåra sjukdomar

Camilla Dahlson har skrivit en ny bok.

Annons

Barnboksförfattaren Camilla Dahlson, boende i Bankeryd, har kommit ut med en ny bok. "Min skalliga mamma" är en bok om cancer där vi får följa femårige Otto vars mamma får bröstcancer.

Dahlson fick inspiration av boken efter en tuff period när hennes egen mamma opererade sig för bröstcancer och gick igenom cellgiftsbehandlingar. Hon hoppas att boken kan hjälpa familjer som går igenom samma sak och öppna upp känslor kring sjukdomen.

– Det kändes som boken skrevs rakt ifrån hjärtat. Det var ett sätt för mig att bearbeta mina känslor inför allting. Det är kanske jobbigare för barn då man är beroende av föräldrarna på ett sätt, men för både barn och vuxna är det nog mycket känslor överlag. Det är en berg och dal-bana i sorg och sen när det kom ett positivt besked så blev man väldigt glad, säger Dahlson.

Annons

Annons

Potatisen kokar över

Hur skildras Ottos syn på sjukdomen?

– Från Ottos perspektiv är det mycket hur han upplever saker från föräldrarna och att sjukdomen tar upp all tid. Till exempel när han tittar på när pappan kokar potatis och det kokar över och ser hur pappan är både orolig och rädd. Sedan när han återvänder till dagis märker han att allting är som vanligt, som både är skönt men också väldigt svårt med att ingen ser situationen. Det är någonting som jag själv också kände, fortsätter Dahlson.

Boken är tilltänkt för barn mellan tre till sex år och bilderna är gjorda av prisbelönade illustratören Katarina Vintrafors.

Tidigare i vår släppte Dahlson även boken "Tusen åter", som är den tredje delen i bokserien om Kia från Råslätt.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy