Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

De går för SM-guld på hemmaplan

Redo för SM i hemmabassängen. Emma Gullstrand, Max Burman, Vinko Paradzik och Zackarias Pettersson är fyra av JSS representanter på SM i simhopp.

Annons

I helgen arrangeras SM i simhopp på Rosenlundsbadet. Från arrangerande Jönköpings Simsällskap kommer sex tävlande till start – och de har höga målsättningar med hemmamästerskapet.

– Målet är att vinna allt jag ställer upp i, säger Max Burman.

Mellan fredag och söndag avgörs SM i simhopp i Jönköping. Drygt 50 hoppare kommer att tävla individuellt från en- och tremeterssviten samt i höga hopp från tio meter. Det tävlas även i synkroniserad hoppning och i mixed synkro från tre meter.

Emma Gullstrand har haft ett lyckat 2018, har bland annat tagit sin första stora seger på internationell juniornivå när hon segrade vid de internationella tävlingarna i Dresden.

Annons

Nu ska hon göra upp om SM-medaljer i hemmabassängen.

– Jag gillar egentligen inte att tävla på hemmaplan utan jag vill åka bort. Men det ger samtidigt fördelar eftersom man känner igen svikterna plus att familj och kompisar kan komma och kolla, säger Gullstrand, som förklarar vad hon vill uppnå för att vara nöjd när tävlingarna har avslutats.

”Vinna allt jag ställer upp i”

– Jag vill ha hoppat bra, haft roligt och lärt mig något. Även om det resultatmässigt inte gått som jag velat vill jag vara nöjd med vad jag presterat. Det är många duktiga hoppare med, så det är tufft.

Annons

En annan JSS-representant, Max Burman, ser fram emot helgen med tillförsikt.

– Det ska bli roligt att tävla på hemmaplan, det är kul att ens familj och kompisar kan komma och titta. Sedan är den en fördel att man känner igen sig och inte behöver lära sig något nytt. Målet är att vinna allt jag ställer upp i, och förhoppningsvis lyckas jag med det, säger han.

Vinko Paradzik är inne på samma linje.

– Jag vill plocka hem guld i allt jag ställer upp i. Det ska bli skönt att tävla på hemmaplan, det händer inte så ofta. Fördelen är att jag är bekväm med allting, det jag tränar på tävlar jag på nu, säger Paradazik, som har börjat tävla i höga hopp.

– Det är roligt med något nytt, och tio meter är mer framkallande. Jag har alltid känt att jag har kroppen för det, det passar mig helt enkelt. Det är väldigt läskigt men på samma gång väldigt kul.

Goda medaljchanser

JSS tre övriga SM-hoppare är Daniella Nero, Anna Stefanidou och Zackarias Pettersson.

Arrangörsklubben gör ingen ekonomisk vinst på att arrangera ett SM, däremot finns andra fördelar med att stå som värd för en tävling på denna nivå.

Annons

– Det är en vinst att visa upp idrotten simhopp, vi har duktiga aktiva som får visa upp sig på hemmaplan. De som tar sig hit har chans att få se Sverigeeliten hoppa, säger Mats Wiktorsson från JSS.

Wiktorsson vill inte sätta upp något medaljmål för JSS-hopparna men tror på goda medaljchanser.

– Vi borde ta medalj i alla grenar vi ställer upp i. Det har sett bra ut för oss i ganska många år, vi har rätt många uppe i toppen på både tjej- och killsidan. Emma, Max och Vinko tillhör de bästa i landet, säger han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan