Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

Tog dubbla SM-guld på hemmaplan

Vinko Paradzik, i mitten, visar stolt upp sin guldmedalj efter att ha vunnit herrarnas svikthopp från en meter.

Annons

Jönköpings SS hoppare knep som väntat ett antal medaljer vid SM i simhopp. Allra bäst var Vinko Paradzik som tog två guld.

I helgen har SM i simhopp avgjorts på Rosenlundsbadet i Jönköping. Tävlingarna avslutades på söndagen med svikthopp från en meter för herrar och tre meter för damer.

Samtliga tre JSS-hoppare – Vinko Paradzik, Max Burman och Zackarias Pettersson – kvalade in till herrarnas final.

Väl inne i finaltävlingen tog Vinko Paradzik en klar seger med 377,80 poäng före Erik Gundersen med 315,65 och Johan Sandell med 310,55. Max Burman och Zackarias Pettersson slutade fyra respektive åtta.

Annons

Dubbel guldmedaljör

– Det känns väldigt bra, det var skönt att försvara guldet. Det var en väldigt spännande final. Jag hittade inte så bra hoppning i försöken, men det kändes bättre i finalen. Jag tror bara att det beror på att jag plockade fram lite kärlek till idrotten. Jag är inte 100 procent nöjd, men kanske 85 procent, säger Vinko Paradzik.

Annons

Paradzik blev dubbel guldmedaljör på SM eftersom han även vann höga hopp i fredags.

– Den här helgen har varit väldigt lärorik. Eftersom jag var både sjuk och skadad för två veckor sedan har jag inte haft supermycket förberedelser, säger Paradzik, som nu har världscuptävlingar och EM framför sig.

”Gick inte som jag ville”

I damernas tremetersfinal representerades JSS av Emma Gullstrand och Daniella Nero, och det blev den förstnämnda som gjorde bäst ifrån sig.

Gullstrand låg tvåa inför det sista hoppet men tappade en placering efter en något missad 3½ framåt i gruppering. Mathilda Roxne vann tävlingen närmast före Emilia Nilsson-Garip. Daniella Nero kom på sjunde plats.

– Det är lite blandat. Jag är nöjd med vissa hopp och vissa poäng i helgen, men missnöjd över att det inte gick som jag ville i dag. Jag vet inte vad det beror på, ibland missar man även om man känner att det fungerar. Det är bara att fortsätta träna, säger Emma Gullstrand.

JSS vann totalt sex medaljer under helgens tävlingar.

Vinko Paradzik i aktion.

Annons

En del publik fanns på plats vid bassängkanten.

Annons

Emma Gullstrand, längst till höger, fick nöja sig med en tredjeplats i damernas svikthopp från tre meter.

Förbundskapten Ulrika Knape-Lindberg fanns på plats under SM-tävlingarna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan