Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Cykelmotorväg kan bli verklighet

Stadsbyggnadsnämnden utreder nu möjligheterna att skapa ett snabbcykelstråk i Jönköping. Det skriver JP.se idag.

Simon Zachrisson från Cykelfrämjandet tycker att kommunen borde jobba för att göra cykelvägen längs med Vätterstranden säkrare.

På cykelvägen längs med Vätterstranden samsas både cyklister, joggare och gående och framför allt under sommarmånaderna är det många som är ute och rör på sig. En hel del människor korsar också cykelvägen för att ta sig ner till stranden.

Annons

Annons

Simon Zachrisson från Cykelfrämjandet berättar för JP.se att han tycker att det vore lämpligt att bredda cykelvägen, göra färgmarkeringar på cykelbanan och måla en mittlinje för att markera att det är cykelbana hela vägen. Detta för att cykelvägen längs med Vätterstranden ska vara säkrare.

När tidningen pratade med Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, så håller man med om att separeringen av gång- och cykelbanan vid Vätterstranden inte är tillräckligt tydlig. Man kollar också på möjligheterna för att skapa ett snabbcykelstråk i Jönköping.

– Vi tittar på snabbcykelfält där vi ökar separeringen mellan cyklister och gående och satsar på säkrare cykelöverfarter där cyklarna får företräde, säger Anders Samuelsson till JP.se.

Däremot anser han inte att just Vätterstranden är lämplig för ett snabbcykelstråk eftersom många gående korsar cykelvägen för att ta sig ner till stranden. Istället tycker han att anpassning av hastigheten skulle vara en bättre lösning där.

Utredningen hoppas han ska vara klar om ett halvår.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan