Annons

Annons

Annons

Ljungarum

HFF fortsätter vinna – Haga spräckte nollan

Text: 

Husqvarna FF fortsätter att vinna i fotbollstvåan och Haga har äntligen tagit säsongens första trepoängare.

Husqvarna FF vann mot Tvärred-Vegby med 2–1. Bilden är från cupderbyt mot Mariebo.

Husqvarna FF gjorde en ändring i startelvan gentemot laget som spelade svenska cupen mot Mariebo (MIK vann med 4–2) i tisdags. In kom Ellen Strandler som missade cupderbyt på grund av sjukdom – detta gjorde att Hanna Elomri, som var väldigt bra i cupen, fick se matchen från avbytarbänken.

Annons

Annons

Det var också hemmalaget Tvärred-Vegby som tog ledningen med 1–0. Ett resultat man hade med sig in i halvtidsvilan. Men i den andra halvleken vände HFF, Johanna Georgsson satte sitt 13:e mål för säsongen fram till 1–1 innan det att Stina Bergholm satte 2–1, något som också blev slutresultatet.

HFF leder serien med 19 inspelade poäng på sina sju matcher, tvåa ligger Älmhult med 18 poäng. I nästa omgång möts de båda lagen, 3 juni spelas den matchen i Huskvarna.

Haga äntligen vinnare

Det dröjde fem matcher men nu så har Haga spräckt sin nolla i kolumnen för vunna matcher. Laget besegrade IFK Skövde med 2–1 på bortaplan. Därmed lämnade Haga över jumboplatsen till just IFK Skövde,

Hagas mål gjordes av Calle Åberg och Daniel Svensson.

Tord besegrade Myresjö/Vetlanda i fredags med 2–0. Målskyttar där var Gustav Sahlin och Kaleb Powell.

Tord ligger i mitten av tabellen medan Tenhult, som under lördagen förlorade hemma mot Högsby med 1–0, ligger på negativ kvalplats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan